Successos 30/04/2023

Un accident de muntanya a Espot causa la mort d'un home i deixa la seva parella ferida de gravetat

La parella, veïna de Sant Vicenç de Castellet, s'ha precipitat per una placa de gel mentre feia una travessa a la zona del pic de Peguera

Ràdio Seu
1 min
Un home mor i una dona resulta ferida de gravetat en un accident de muntanya a Espot.

AndorraUn home ha mort i una dona ha resultat ferida de gravetat aquest diumenge en un accident de muntanya a la zona del pic de Peguera, a Espot (Pallars Sobirà). Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís del sinistre a les 12.56 hores, segons recull Ràdio Seu. Segons diversos testimonis, que han trucat als serveis d’emergència per donar l’alerta, la parella s’ha precipitat per una placa de gel mentre feia una travessa.

La dona, de 56 anys, ha patit ferides greus en caure des d’una alçada aproximada de 250 metres i ha estat traslladada a l'Hospital de Sabadell amb diversos traumatismes. L'home, de 52 anys, ha estat arrossegat des de més alçada i ha perdut la vida. Els excursionistes eren veïns de Sant Vicenç de Castellet.

Arran de l'accident s'ha activat dues unitats del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat amb helicòpter i equip sanitari, juntament amb quatre dotacions terrestres. Així mateix, s’ha rebut l’ajut del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha mobilitzat cinc unitats (inclòs l'helicòpter pel difícil accés per terra) i de les unitats del GRM de Pompièrs-Emergències.

La Unitat d’Intervenció en Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra ha fet l’aixecament de cadàver i l’atestat de l’accident, que serà investigat per esclarir-ne les causes. El SEM ha activat un equip de suport psicològic a les famílies.

stats