Successos 05/08/2022

Acció Feminista creu que les punxades busquen fer fora les dones de l’oci nocturn

Insten a que hi hagi punts liles en les festes per evitar actituds masclistes

ARA Andorra
2 min
Manifest Acció Feminista

Andorra la VellaAcció feminista d’Andorra condemna les agressions masclistes amb punxades a dones en espais d’oci i festes majors i especialment la denunciada el darrer dia de festa major a Sant Julià de Lòria. Segons explica l’entitat en un comunicat, el succés a la parròquia laurediana “es tracta d’un nou atemptat contra les dones amb la clara voluntat d’atemorir-nos i d’apartar-nos de l’espai públic”.

Malgrat la ràpida reacció del Govern creant un protocol específic per a aquests “abominables casos”, des d’Acció Feminista es creu que no és suficient. Així, a les portes d’una nova festa major massiva com la d’Andorra la Vella, “instem al Govern i als comuns a impulsar punts liles on puguin dirigir-se les dones per informar-se, rebre atenció sobre actituds masclistes i comportaments sexistes, alhora que sensibilitzar i prevenir sobre aquests comportaments”.

Així mateix, demanen un increment de la vigilància policial a festes majors i espais d’oci nocturn, agents de paisà en aquests recintes per detenir els agressors, més controls d’accés i, si cal, limitar els aforaments si no es pot garantir la seguretat de les dones.

Igualment, exigeixen l’activació d’un protocol conjunt amb les discoteques de cara a la propera temporada d’hivern per prevenir qualsevol agressió masclista, i especialment les punxades amb la finalitat de la submissió química.

Acció Feminista també reclama contundència en la persecució penal d’aquesta mena d’agressions, com ara que s’apliquin les penes màximes previstes tant a autors com a còmplices i col·laboradors. “Exigim el desplegament immediat de la llei d’igualtat i que es creïn ja pel curs vinent els agents d’igualtat i les formacions en educació sexual i afectiva perquè el problema d’arrel és educacional”, afegeixen.

Així mateix, exigeixen la creació “immediata” dels grups d’atenció a les víctimes de violència de gènere de la policia, amb formació especialitzada per donar l’atenció i fer el seguiment de les víctimes com preveu la llei d’igualtat.

Finalment, demanen a la ciutadania tolerància zero davant aquesta nova forma de violència masclista especialment dirigida a les dones joves, i la seva col·laboració en la detecció i detenció dels agressors.

stats