Successos 27/12/2022

Els bombers rescaten amb helicòpter un excursionista a l'Alt Urgell

Els bombers també han apagat l'incendi en una casa a Martinet

ARA Andorra
1 min
Imatge del rescat.

La Seu d'UrgellEls Bombers de la Generalitat han atès aquest dimarts un excursionista que s’havia marejat mentre feia una ruta organitzada pel Puig de la Canal del Cristall, dins el terme municipal de Josa i Tuixent.

L’incident s’ha produït en un dels indrets més coneguts, però també de més difícil accés, de la Serra del Cadí. Per això, ha fet falta la intervenció d’efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del parc de la Seu d’Urgell, des d’on hi han desplaçat un helicòpter. Així ho recull Ràdio Seu.

La Direcció General d’Emergències ha rebut l’avís de socors al migdia (12.35 h). Els bombers s’han desplaçat fins a la zona i, després de localitzar-lo, han fet una primera valoració de l’estat en què es trobava el muntanyenc. L’home presentava símptomes d’hipertensió. Per això, han aconsellat que els guies de muntanya que l’acompanyaven el portessin fins al Centre d’Atenció Primària més pròxim, a la Seu.

Incendi en un habitatge a Martinet

Encara en successos, aquest cap de setmana els Bombers han extingit un incendi que ha afectat una casa adossada de tres plantes a Martinet. L’avís es va rebre passades les nou del matí del dia de Nadal, diumenge. El foc va cremar completament dues habitacions de la segona planta, en la qual la resta del pis va quedar igualment afectat pel fum. Tot i això, no s’han apreciat danys estructurals a l’habitatge. A les tasques d’extinció hi van treballar set dotacions.

stats