Successos 24/07/2022

Decomissats més de 800 grams de marihuana en sis mesos

Les drogues més consumides a Andorra són el cànnabis, l'haixix i la cocaïna

ANA
1 min
Un control policial.

Andorra la VellaLa policia ha decomissat més d'un quilogram de productes estupefaents durant el primer semestre, concretament, un total 1.108,95 grams de droga, a banda del decomís de diverses pastilles. Així es desprèn dels diferents balanços de detencions publicats pel cos d'ordre setmanalment des del gener fins a finals de juny. Cal destacar que durant els sis primers mesos de l'any no s'han dut a terme operacions antidroga. El producte més comissat ha estat la marihuana, assolint gairebé el 80% de les apropiacions amb 827,95 grams, seguida de l'haixix, amb 120,2 grams, la cocaïna (48,6 grams), els bolets al·lucinògens (49,2) i la metamfetamina (40,2). La resta d'estupefaents que no arriben als quinze grams.

De la informació que es detalla als balanços de detencions ressalta la gran quantitat de detencions a persones no residents, més de la meitat, la qual cosa evidencia l'assoliment de la normalitat prepandèmia. La majoria dels controls es van efectuar entre els mesos de gener i març, coincidint amb la temporada d'hivern. El nombre més gran de confiscacions es van produir arran de controls rutinaris dels agents a vehicles a les fronteres del riu Runer i del Baladrà.

El perfil de detingut per drogues

Home, no resident de 32 anys i consumidor o posseïdor de marihuana. Aquest és el perfil del detingut per delicte contra la salut públic a Andorra que es desprèn de les actuacions dutes a terme pel cos durant el primer semestre. Malgrat que la droga més decomissada en grams hagi estat el cànnabis, en la majoria d'actuacions els agents van localitzar en els arrestats petites quantitats de cocaïna.

stats