Successos 15/09/2022

Detenen l'exdirector de la Clínica Diagonal de Barcelona, que va malversar 400.000 euros a través d'Andorra

Gonçal Lloveras està acusat d'estafar la seva empresa

ARA Andorra
1 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Andorra la VellaEls Mossos d’Esquadra van detenir a Catalunya l'exdirector de la Clínica Diagonal de Barcelona, Gonçal Lloveras, passat dimecres. Presumptament per desviar més de 400.000 euros amb la compra de material sanitari a un cost molt superior al del mercat i amb unes condicions de compra altament perjudicials per al centre. Part dels fons malversats han estat transferits al Principat, juntament amb els Emirats Àrabs i a l’adquisició d’un amarrament a un port esportiu de la Costa Brava.

Lloveras va canviar el sistema de compres per a adjudicar-les a una empresa nova i sense experiència en el sector, i suposadament es repartia els diners abonats “a parts iguals” amb la companyia proveïdora.

Segons un comunicat d’aquest dijous, els detinguts i els vuit investigats més van fabricar un entramat empresarial que hauria infringit un perjudici real a la clínica de més d’un milió d’euros. I precisament per a evitar vinculacions entre el director general i l’empresa beneficiària del contracte, es van interposar diverses societats a nom dels familiars del primer i se’n van fabricar factures fictícies.

Als detinguts i investigats se’ls atribueixen els delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració de l’execució i blanqueig de capitals.

stats