Successos 01/12/2022

Envien a Madrid una carta bomba dirigida a l'exambaixador d'Ucraïna a Andorra

Serhii Pohoreltsev va ser nomenat ambaixador extraordinari i plenipotenciari d'Ucraïna a Espanya i a Andorra del 2012 al 2016

ARA Andorra
1 min
Serhii Pohoreltsev.

Andorra la VellaUn vigilant de seguretat de l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid va resultar ferit de caràcter lleu per l'explosió d'un artefacte que anava amagat a l'interior d'un sobre. La carta, que va arribar per correu ordinari, anava dirigida a l'ambaixador d'Ucraïna a Espanya, Serhii Pohoreltsev, però no va passar per l'escàner, sinó que la va obrir el vigilant de seguretat al jardí de l'ambaixada.

L'artefacte va explotar al voltant de les 13 hores d'aquest dimecres a l'ambaixada ucraïnesa a Madrid, situada al número 52 de la ronda Puput, al districte d'Hortaleza. Posteriorment, el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, va mantenir contactes amb el seu homòleg ucraïnès.

L'explosió es va produir quan un dels treballadors de l'ambaixada estava manipulant un sobre. El treballador, de nacionalitat ucraïnesa, va resultar ferit i va acudir pel seu propi peu a un centre sanitari pròxim, l'Hospital La nostra Senyora d'Amèrica, on ha rebut l'alta poc després.

Pohoreltsev va ser nomenat ambaixador extraordinari i plenipotenciari d'Ucraïna a Espanya del 2012 al 2016. De forma simultània va desenvolupar les mateixes tasques al Principat. Posteriorment, va renunciar al càrrec diplomàtic, però des del 2020, el va reprendre.

stats