Successos 04/10/2022

Estupefacció per les quatre hores d'escorcoll a l'habitatge d'un presumpte terrorista al Pont de Suert

L'escorcoll de l'habitatge del presumpte terrorista va durar més de quatre hores

ARA Andorra
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil espanyola.

Andorra la VellaLa trentena de guàrdies civils desplegats a Pont de Suert van fer ahir un registre d’un pis on vivia un home que la Guàrdia Civil ha detingut a Aragó i que, presumptament, està relacionat amb el terrorisme gihadista, segons ha pogut saber Elnacional.cat. Agents fortament armats van prendre el centre del poble, en la plaça del Mercadal, i van acordonar la zona, generant una gran expectació en el municipi. L’operació l’havia instat l’Audiència Nacional.

Després de la detenció en un poble d’Aragó, els agents de la Guàrdia Civil, amb efectius de grups antiterroristes i d’assalt, com el GAR, van registrar la casa d’aquest home, a Pont de Suert. Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat que es tracta d’una detenció relacionada amb el terrorisme gihadista, però no han donat més detalls de l’operatiu, tampoc de l’edat i la nacionalitat del detingut.

Segons ha informat Ràdio Seu, bona part dels veïns de la zona desconeixien a l'home i una part petita l'havia vist algun cop pel carrer. L'estupefacció continua entre les persones que van presenciar l'operatiu policial. L'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, desconeixia el dispositiu i va expressar la seva sorpresa davant la situació: "No estem acostumats a fets com aquests".

Troguet ha concretat que al centre històric van aparèixer una quinzena de vehicles de la Guàrdia Civil amb les matrícules camuflades o sense números i en van sortir una vintena d'agents "fortament armats" i amb armilles antibales. Seguidament, van acordonar la zona i no van deixar entrar ni sortir ningú de la plaça del Mercadal. Passada una hora van deixar entrar i sortir els veïns, sempre acompanyats per agents. L'escorcoll va durar més de quatre hores.

stats