Successos 06/07/2022

La policia investiga l’origen de l’incendi d’Escaldes-Engordany

Les nou persones que van ser trasllades a l'hospital ja han rebut l'alta mèdica

ARA Andorra
2 min
L'incendi a Escaldes-Engordany.

Andorra la VellaAls voltants de les 22 hores de la nit d'aquest dimarts a la nit, el departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, va rebre avís de fum provinent de l'edifici l'Horta, situat entre el pont de la Tosca i la carretera de l'Obac, a la part alta d'Escaldes. A les 22.20 hores, 18 efectius, 3 vehicles d'aigua i 2 ambulàncies van arribar al lloc dels fets i van localitzar l'incendi a la planta -1, a l'aparcament, amb afectació per fum a les plantes superiors (planta baixa + 3). La policia investiga els fets i l'origen de l'incendi.

Els bombers van efectuar salvament a 9 persones, que es van traslladar a l'hospital per inhalació de fums. D'aquestes, 8 van ser donades d'alta als voltants de la una de la matinada. Una persona s'ha quedat en observació a causa de la intoxicació per fum durant tota la nit. Al matí se li ha donat l'alta. A les quatre de la matinada es va donar per extingit l'incendi i per ventilat l'immoble.

A hores d'ara, la policia investiga els fets i l'origen de l'incendi. Es preveu que dijous al matí, puguin iniciar-se les actuacions de lampisteria i electricitat per restituir el servei d'aigua i llum de l'immoble. Durant aquest dimecres, els veïns poden entrar a les seves cases per recuperar efectes personals o documentació acompanyants sempre per un agent de Policia.

Mentre els veïns de l'edifici l'Horta no puguin retornar a les seves llars, es reubicaran en hotels o en cases de familiars. De fet, la passada nit ja es van reallotjar a 14 persones en un hotel d'Escaldes-Engordany.

A hores d'ara s'està en comunicació amb els veïns de l'edifici, un total de 25 persones, i s'està posant a disposició els serveis d'allotjament en cas que sigui necessari. Des de Protecció Civil es treballa per preveure aquests recursos fins que aquestes persones puguin retornar a les seves llars.

stats