Successos 25/07/2023

El Kremlin prohibeix les importacions de peix i mariscos a Andorra i la UE

El Govern rus ja havia adoptat una llista de països i territoris considerats "inamistosos" el 8 de març de 2022, en la qual es troben inclòs els EUA

ARA Andorra
1 min
Vladímir Putin

Andorra la VellaEl Govern de Rússia prohibeix les importacions de productes de peix i mariscos procedents de països "inamistosos", incloent-hi el Principat, segons un comunicat emès pel Ministeri rus de Desenvolupament Econòmic.

La mesura té com a objectiu alliberar determinats nínxols del mercat local rus, ja que les importacions de la UE, els Estats Units i Noruega seran rebutjades i això permetrà que els productors nacionals augmentin els seus volums de producció, ampliïn la gamma de productes i creïn més llocs de treball.

El Govern rus ja havia adoptat una llista de països i territoris considerats "inamistosos" el 8 de març de 2022, en la qual es troben inclòs els EUA. Canadà, tots els estats membres de la UE, el Regne Unit, Ucraïna, Montenegro, Suïssa, Albània, Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, San Marino, Macedònia del Nord, el Japó, Corea del Sud, Austràlia, Micronèsia, Nova Zelanda, Singapur i Taiwan. Amb aquesta nova mesura, es busca fomentar el creixement econòmic intern i afavorir els productors nacionals russos.

stats