Successos 08/05/2023

L'acusat de torturar i matar un paleta a Puigcerdà és sentenciat a 27 anys de presó

La sentència el condemna com a autor d'assassinat agreujat i robatori violent, amb l'atenuant d'embriaguesa

Ràdio Seu
2 min
L'home condemnat per torturar i assassinar un paleta a Puigcerdà, durant el judici a l'Audiència de Girona, amb polo blau.

PuigcerdàL'Audiència de Girona ha condemnat a 27 anys i 1 mes de presó Stepan Lescov, l'acusat de torturar i matar un paleta a Puigcerdà el 31 de gener del 2020 per robar-li uns diners que havia cobrat recentment. Tal com recull Ràdio Seu, la sentència, recollint el veredicte del jurat popular, condemna l'home, de 36 anys i originari de Moldàvia, com a autor d'assassinat agreujat i robatori violent, amb l'atenuant d'embriaguesa.

Pel que fa al detall de la sentència, l'Audiència imposa a l'acusat 22 anys i 6 mesos de presó pel delicte d'assassinat agreujat i 4 anys i 7 mesos pel robatori en casa habitada amb ús d'instrument perillós. Segons informa l'ACN, en concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar cadascun dels fills de la víctima amb 40.000 euros i la seva vídua amb 203.000 pel dany moral infringit.

El tribunal també acorda que quan el condemnat, d'origen moldau, accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional, l'expulsin de l'Estat espanyol de manera immediata, amb la prohibició de tornar-hi en un termini de 10 anys. La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs al TSJC.

La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, de la que ha estat ponent el magistrat-president del tribunal del jurat, Manuel Ignacio Marcello, recull el veredicte que va declarar l'acusat culpable d'assassinat i robatori violent, atenent la petició del fiscal Víctor Pillado i de l'acusació particular. Es conclou que el 29 de gener del 2020 la víctima va rebre una "quantitat important de diners". En concret, 3.431,42 euros. D'aquest import, en va extreure una part i la tarda del 31 de gener del 2020 va estar consumint "importants quantitats d'alcohol" a diferents locals de Puigcerdà. Durant la tarda-nit va estar amb el condemnat a bars de la localitat.

Així va ser com, segons la sentència, Lescov va "prendre coneixement" que la víctima tenia diners i va aleshores quan va prendre "la decisió ferma d'arrabassar-li" el que tenia. Quan la víctima ja era a casa, un habitatge semiabandonat als afores de la població, el processat va decidir "executar" el pla que havia planificat i va arribar al domicili cap a les 22.30 hores.

Un cop allà, va saltar un mur perimetral i va aconseguir accedir a l'habitació de la víctima rebentant una porta. "Ja dins l'habitacle, amb intenció d'acabar amb la vida de la víctima i sent plenament conscient de la nul·la capacitat de defensa que tenia per la ingesta alcohòlica prèvia que ascendia a una concentració d'etanol de 2,77 grans per litre de sang", exposa la sentència, va començar a propinar-li "infinitat de cops a diferents parts del cos" fent servir tant els punys com els peus, així com un pal amb punta metàl·lica.

stats