Successos 14/04/2023

L'exempleat que s'apropiava de mòbils es va entregar sense que l'haguessin enxampat

Va obtenir telèfons d'alta gamma per un valor superior a 50.000 euros

ARA Andorra
1 min
Mòbil d'alta gamma.

Andorra la VellaUn extreballador d’una empresa del país va ser detingut dijous al migdia com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni. L’home, resident de 24 anys, es va presentar a l’establiment, sense que l'haguessin enxampat, per manifestar que hauria defraudat uns 50.000 euros, moment en què es va requerir la presència de la Policia.

L’empresa hauria detectat les operacions fraudulentes aquesta mateixa setmana. El detingut hauria començat a realitzar comandes de productes d’electrònica, telèfons mòbils, a través del web de l’establiment apropiant-se d’un codi que li va permetre vulnerar el sistema. D’aquesta manera, l’enganyava perquè el mateix sistema entengués que els productes ja estaven pagats quan no era així i, un cop li arribaven, els venia.

Tot i que, en el moment de la detenció, l’home es va referir a un frau per un valor de 50.000 euros comès presumptament entre gener i març del 2023, el perjudici total podria ser més important un cop l’empresa verifiqui els mesos anteriors a aquest període. L’home va deixar de treballar-hi el juny del 2022, moment a partir del qual hauria començat a fer les operacions fraudulentes. En el registre domiciliari, la Policia ha pogut recuperar material electrònic.

La investigació continua oberta mentre es calcula el valor final del frau. El detingut ha passat a disposició judicial aquest divendres.

stats