Successos 31/01/2023

Els pares de la nena del vel perden la custòdia dels fills després d'una agressió

La policia va detenir el pare perquè va agredir al fill, germà bessó de la noia

ARA Andorra
1 min
Seu de la Justícia.

Andorra la VellaEls pares de la noia musulmana que no va a l’escola presencialment perquè no pot portar el vel han perdut la pàtria potestat dels seus fills després del processament del pare per agredir un dels fills, germà bessó de la noia, i de la imputació de la mare per haver consentit i avalat l’agressió.

La Policia va detenir el pare, resident de 42 anys, dilluns passat com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic per agredir el seu fill menor. L’arrest es va produir cap a tres quarts de dues del migdia al domicili familiar. El menor, segons fonts properes al cas, hauria declarat que el pare l’hauria agredit perquè va arribar tard a casa. Els cops van ser d’una violència important, tenint en compte l’edat del nen, i eren tan evidents que van suposar l’arrest immediat. La defensa s'oposava a la petició manifestant que els fets no eren tan greus i que la complexió física del nen és similar a la d'un adult. Fins i tot, expressaven que els fets podien interpretar-se com una baralla.

El pare va ser processat per l’agressió i la mare ha estat imputada pel fet que va consentir i avalar les accions del seu marit. El cas ha passat a la Batllia on s'ha determinat que perden la custòdia dels fills. L’agressió va ser d’una intensitat tan gran que no es pot permetre que els fills convisquin amb un pare maltractador i una mare que permet el càstig físic dur per un motiu trivial. La decisió s’ha pres per protegir els menors.

stats