Cultura 15/07/2014

Arrenca l'Art Camp, un esdeveniment per "donar visibilitat al país"

El Govern garanteix la continuïtat de l'esdeveniment durant l'acte d'inauguració de la quarta edició, en què han pres part la trentena d'artistes internacionals que hi participen

Ana
2 min
Artistes de l'Art Camp contemplant l'exposició / G.L.(ANA)

Andorra la VellaLa trentena d'artistes internacionals que participaran enguany a l'Art Camp ja són a Andorra. Aquest dimarts s'ha fet la presentació oficial de l'esdeveniment i posteriorment, els artistes iniciaran ja el seu procés creatiu durant deu dies a Ordino. Aquesta trobada internacional d'artistes està organitzada per la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, i la seva presidenta, Elisenda Vives, ha destacat ''l'interès i l'esforç'' que mostren artistes d'arreu del món per participar-hi. Enguany, de fet, hi són presents representants de països dels cinc continents.

Vives ha assegurat que ''la Unesco reconeix aquest projecte d'Art Camp i és una de les marques d'identitat d'Andorra en aquest organisme''. El motiu, ha explicat, és que ''els principis i la manera com treballen els artistes estan molt ben vistos, ja que justament respon al que és l'esperit de la Unesco: la preservació de la pau i el respecte a les persones i a la multiculturalitat''.

L'acte d'aquest dimarts ha comptat també amb la presència del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ha remarcat ''la continuïtat'' que està assolint l'Art Camp. Ha admès que ''en aquests moments de més pressió pressupostària costa més donar continuïtat a iniciatives''. En el cas d'Art Camp, però, ha assegurat que cal donar-li suport, ja que ''ens dóna visibilitat i promou valors que són molt propers a Andorra''.

Durant aquests deu dies, la trentena d'artistes presents a la trobada alternaran la producció amb visites al país, que també els poden servir de font d'inspiració. Una de les visites, precisament, la faran a la central hidroelèctrica de FEDA, que és una de les entitats que patrocina el certamen.

L'intercanvi entre artistes és un altre dels punts forts d'aquesta trobada. Així ho ha destacat una de les dues representants andorranes a l'Art Camp, Lluïsa Casas, que considera que ''contactar amb artistes de tants llocs del món és molt enriquidor''. Per una banda, ha apuntat, ''perquè coneixes l'obra de gent d'altres països'', i per una altra banda, perquè hi ha ''el vessant humà i veus com pensen i com treballen aquestes persones''. Tot plegat, ha assegurat que és molt enriquidor, també a nivell professional, ja que ''tothom t'influencia i tu influencies als altres, és un 'feedbackque' es va produint en tot moment''.

A banda, aquesta edició de l'Art Camp comptarà amb la visita de la mateixa directora general de la Unesco, Irina Bukova, que arribarà al país el diumenge 20 de juliol. A banda de FEDA, l'Art Camp compta també amb el suport del Govern d'Andorra i el Comú d'Ordino.

stats