Cultura27/09/2018

El comú escaldenc anima la ciutadania a capbussar-se dins l'art

Les xerrades estan obertes a les persones interessades que vulguin aprendre sobre la disciplina des d'un punt de vista diferent

Ana

Escaldes-EngordanySota el lema 'Capbussa't dins l'art', el departament de Cultura del comú d'Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimecres la programació de dos cicles que apropen l'art a la ciutadania: les xerrades 'Per amor a l'art', que arriben a la dotzena edició, i la quarta edició del cicle 'La clau: apunts d'art'. Les dues iniciatives són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia, i aniran a càrrec dels professionals del Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE) i de la biblioteca comunal. El cicle va dirigit a "persones que un mínim de sensibilitat", segons ha explicat el conseller de RRHH i Cultura, Salomó Benlluch, amb la intenció de "trencar barreres", com ha fet el comú amb altres esdeveniments com l'òpera a la fresca.

Les xerrades de 'La clau: apunts d'art' estan formades per sis sessions, impartides entre el 2 d'octubre i el 6 de novembre. Les classes aniran a càrrec de les historiadores de l'art Aurora Baena i Ruth Casabella i del sociòleg Carles Sánchez, que aprofundiran sobre els conceptes bàsics per entendre l'art, com aquest es relaciona amb la societat i de quina manera els artistes utilitzen la disciplina per transmetre idees. Les conferències s'impartiran al CAEE a dos quarts de vuit del vespre i duraran una hora.

Cargando
No hay anuncios

Per altra banda, el cicle 'Per amor a l'art' oferirà una aproximació a l'art en un espai obert i un ambient distès. A part de la col·laboració de Baena i Casabella, algunes sessions també les impartiran la filòsofa Vanessa Sanjurjo i la historiadora de l'art Meri Blanco. En les xerrades es tractarà el paper de l'espectador en l'art, com comunicar-se a través de la disciplina, les fonts d'inspiració i tot el significat darrere d'una obra d'art. "A partir d'una obra d'art veurem la quantitat de coses que es poden llegir, des de la composició i el context de l'artista i de l'època", ha explicat Baena, encarregada de la sessió 'L'Univers darrere una obra d'art'. Per a la historiadora una imatge és com un hipertext i, en "l'època voraç en què estem ara, quan anem a visitar un museu volem veure quantes més obres millor". Les quatre xerrades de 'Per amor a l'art' s'impartiran al Taller Tèxtil i de Vidre a les vuit del vespre des del 7 de novembre fins al 29 de maig.