Cultura 30/05/2022

Cuca Roseta, artista convidada del Festival de Fado d'Andorra

La cita tindrà lloc el proper 16 de juliol al Centre de congressos d'Andorra la Vella

ANA
2 min
El cartell de la nova edició del Festival de Fado d'Andorra.

Andorra la VellaEl proper 16 de juliol a les 20.30 hores el Centre de congressos d'Andorra la Vella viurà una gran nit de Fado organitzada pel Festival de Fado d’Andorra, que en aquesta segona edició presenta una oferta cultural completa per promoure la llengua i la cultura portuguesa.

El plat fort és el concert que oferirà Cuca Roseta, el dissabte 16 de juliol a les 20.30 hores. Considerada de forma unànime com una de les veus de referència del gènere, és una fadista amb set discos a la seva trajectòria que ha treballat amb productors del prestigi de Gustavo Santolalla i Nelson Motta. Entre les creacions més importants dels darrers anys, destaca 'Amália por Cuca Roseta', un homenatge discogràfic a la gran fadista i actriu Amália Rodrigues, i el més recent 'Meu', on l'artista, a més d’intèrpret, s’ha convertit en autora dels seus propis temes.

El festival oferirà, a més, la projecció de la pel·lícula 'Fado', de Sofia de Portugal i Aurélio Vasques, i la conferència 'Saudades da terra firme', a càrrec de David Ferreira. Aquestes dues activitats són gratuïtes, es faran a la Sala Consòrcia i conformen una proposta cultural variada que va més enllà de la proposta musical.

El Festival de Fado és un festival internacional, promogut per iniciativa privada amb el suport del Consolat de la República de Portugal, que aquest any compleix 12 anys de trajectòria i que és present a 17 grans ciutats repartides per Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. Cada any, presenta artistes en concert i realitza una tasca de divulgació de la llengua i la cultura portuguesa que inclou exposicions, conferències i projecció de pel·lícules i que té en el gènere musical del Fado la seva expressió més gran i una de les seves insígnies culturals més internacional.

stats