Cultura 20/01/2019

Mor el fotògraf Pep Aguareles als 53 anys

En l'actualitat exercia com a cap de l'Escola d'Art del comú d'Andorra la Vella

Ara Andorra
1 min
L'impulsor i coordinador del projecte 'retratsmúsicsandorra', Pep Aguareles, comenta les fotografies de Jordi Roure i Manel Martí. / E. J. M. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella i fotògraf, Pep Aguareles, ha mort aquest diumenge a l'edat de 53 anys per un infart, segons ha informat ATV.

Nascut a Andorra l'any 1965, Aguareles va iniciar els seus estudis de fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de la Generalitat de Catalunya. Després de treballar en dos estudis professionals a Barcelona, Aguarelesva regresa a Andorra l'any 1989 per treballar com a fotògraf oficial del Govern. Tres anys més tard es va integrar a la plantilla de professors de l'Escola d'Art del comú d'Andorra la Vella impartint el taller de fotografia i posteriorment i fins a l'actualitat exercia com a cap de l'Escola d'Art.

Entre els projectes personals, va fer 10 exposicions individuals en diferents galeries a Andorra, França i Espanya; i 16 de col·lectives, a Cuba, Croàcia, Japó, Argentina, Grècia, Holanda, Espanya, França i Andorra.

Havia participat en dos projectes de videoart, és coautor de 4 llibres de fotografia i ha estat premiat en diferents concursos. Va obtenir el segon lloc al Kodak Award d'Amsterdam (1992), premi a la millor col·lecció de fotos Off en el certamen Visa pour l’Image a Perpinyà (2006) i primer premi a la Nit de les arts (1996)

stats