Cultura 11/05/2021

Els 'Murs que parlen' comencen a prendre forma

Samantha Bosque i Naiara Galdós han estat les artistes escollides

ANA
1 min
El mural que està pintant Samantha Bosque.

Sant Julià de LòriaLes artistes Samantha Bosque i Naiara Galdós han estat escollides per pintar els murals de la proposta d'intervenció artística 'Murs que parlen', a Sant Julià de Lòria.

Bosque ja ha començat a pintar el mural situat a la carretera de Nagol, a l’entorn de la capella de sant Bartomeu que s’ha d’inaugurar coincidint amb les festes de Canòlich. Galdós iniciarà la seva obra la setmana vinent, en un mur privat molt pròxim.

La temàtica, comuna a les dues propostes, és l’artesania, les tradicions i la cultura popular. Les artistes han escollit treballar entorn de la figura de la Dama Blanca i del ball de la Marratxa. De fet, en el mural de Bosque ja es comença a perfilar la seva interpretació artística de la tradicional geganta de la parròquia.

Paral·lelament, alumnes de l’Escola d’Art capitanejats per Martin Blanco estan elaborant el mural de l’Espai Jove.

Amb la proposta d’intervenció artística 'Murs que parlen' el comú vol reforçar la candidatura de Sant Julià de Lòria a Ciutat Creativa de la Unesco en la categoria d’artesania i cultura popular.

La inauguració de les dues pintures murals exteriors es farà el proper 28 de maig a les dotze del migdia, el dia abans de la celebració de la patrona de la parròquia.

stats