Cultura 31/01/2019

Prop de 1.300 alumnes participen en la primera fase del Dictat nacional

L'esdeveniment compta amb el suport de les escoles implicades, Ràdio i Televisió d’Andorra i el comú de Sant Julià de Lòria

Redacció ARA
1 min
Prop de 1.300 alumnes participen en la primera fase del Dictat nacional. / ARXIU (ANA)

Sant Julià de LòriaProp de 1.300 alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius van participar el dimecres passat en la primera fase de la 12a edició del Dictat nacional, que organitza el Servei de Política Lingüística del Govern. L'esdeveniment compta amb el suport de les escoles implicades, Ràdio i Televisió d’Andorra i el comú de Sant Julià de Lòria. Com en les edicions anteriors, el dictat es va fer simultàniament a tots els centres escolars. Els estudiants de tercer van haver d’escriure fragments de 'La capsa de música', d’Agustí Franch (els de tercer), i els de quart sobre 'El sindicat de l’oblit', d’Albert Villaró.

Els tres millors de cada classe accediran a la final, que tindrà lloc el pròxim dissabte 16 de març a l’Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià (a les 9.50 hores la de tercer i a les 10.50 hores la de quart), on competiran per endur-se xecs de 500, 300 i 150 euros per al primer, segon i tercer classificats de cada curs, respectivament. A més, tots els finalistes rebran un exemplar de l’obra d’on s’extraurà el fragment del Dictat nacional. L’actriu Núria Montes ha posat la veu per enregistrar els textos d’aquesta primera fase i també serà l’encarregada de llegir els de la final.

stats