Economia 20/01/2023

Agreda mira cap a França per a la gestió de residus

La Federació d’empreses de reciclatge d’Occitània veu Andorra "un indret ideal per implementar programes d’economia circular"

ANA Economia
2 min
Els presidents de l’Associació de gestors de residus d’Andorra (Agreda), Francesc Zamora, i el de la Federació d’empreses de reciclatge d’Occitània (Federec Occitanie), Paul Lassallette, durant la signatura de l'acord.

AriejaEls presidents de l’Associació de gestors de residus d’Andorra (Agreda), Francesc Zamora, i el de la Federació d’empreses de reciclatge d’Occitània (Federec Occitanie), Paul Lassallette, han signat aquest divendres al matí a Tolosa un conveni de col·laboració entre les dues organitzacions amb voluntat d’augmentar els intercanvis econòmics entre les empreses de gestió de residus franceses i andorranes. Aquesta relació de col·laboració s’inscriu en la línia estratègica de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) – de la qual l’Agreda en forma part- de "reequilibrar les relacions econòmiques i comercials franco-andorranes a la qual l’Agreda vol contribuir-hi des del sector de la gestió dels residus".

Precisament, la setmana passada, la Confederació Empresarial Andorrana va signar un conveni de col·laboració amb Medef Occitanie similar al conveni signat aquest divendres, tal com recorden a través d'un comunicat.

La reunió, que -a banda de Zamora i Lassallette- ha comptat també amb la participació del director de la Confederació Empresarial Andorrana, Iago Andreu-Sotelo, ha servit per consolidar les possibilitats de col·laboració entre les empreses andorranes i franceses del sector, així com per avançar conjuntament en la transició des de models d’economia lineal cap a l’economia circular.

Zamora i Lassallette han valorat molt positivament l’acord de cooperació i confien que sigui un primer pas per establir relacions de proximitat i sinergies entre els gestors de residus a banda i banda de la frontera.

Agreda aplega les dotze empreses de reciclatge del Principat. Actualment, desenvolupen el 80% de la seva activitat amb Espanya i el 20% amb França. Per les seves múltiples similituds (activitat, proximitat geogràfica, etc.), Agreda vol "apropar-se" a Federec Occitània per "crear sinergies i desenvolupar aliances econòmiques entre les seves empreses".

Des de Federec es veu Andorra com "un indret ideal per implementar programes d’economia circular en els àmbits de la gestió de residus, l’energia, el turisme i el comerç"; i crear així un 'hub' que aglutini empreses, sectors industrials i formació. I des de l’Agreda, la relació de cooperació amb l'entitat francesa representa "una oportunitat per tenir accés a l’experiència, la tecnologia i les bones pràctiques que han fet de França un país de referència en la gestió dels residus i la protecció del medi ambient", indiquen.

stats