Alerta al sector hoteler: falten 1.500 temporers
La Unió Hotelera diu que els nous requisits per l'Entry/Exit ha suposat "una gerra d'aigua freda"
Andorra la VellaEl sector hoteler alerta de la manca de personal temporer per fer front a la temporada d'hivern amb garanties arran dels nous requisits que es demanen per la posada en marxa del sistema Entry/Exit. El president de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Jordi Paris, ha explicat a l'Avui serà un bon dia d'RNA que ara com ara resta pendent de cobrir la meitat de la plantilla, la qual cosa suposa uns 1.500 treballadors.
París ha reconegut que el canvi en el model de contractació ha agafat per sorpresa els hotelers i que els nous requisits que es demanen als temporers sobre la seva estada a l'espai Schengen ha suposat "una gerra d'aigua freda" per al sector. "Des de la Unió Hotelera ens mantenim que l'impacte de persones que no podran ser donades d'alta pels requisits que s'han establert per a l'espai Schengen estan al voltant del 50% encara", ha reiterat.
Tot i això, ha manifestat que en aquests moments no es contempla que hi hagi cap hotel que no pugui obrir les portes a l'hivern per falta de personal, malgrat que també "pot haver-hi alguna sorpresa". El que queda clar, ha dit, és que segurament algun departament o punt de venda d'algun establiment "estarà més mancat que altres". El pont de la Puríssima, doncs, serà una prova de foc.