Economia14/07/2020

Andbank destina el 9% de la comissió de gestió a investigar contra el càncer

Ana

Andbank destina el 9 % de la comissió de gestió i el 100% de la comissió d'èxit del seu fons Sigma Global Sustainable Impact (GSI), a finançar projectes de recerca contra el càncer. El GSI, que fa un any i mig s'ofereix als clients del banc i ha adquirit gran interès entre els inversors, demostra el que aquesta setmana feia públic l'Andorran Banking Observatory: la preocupació pel desenvolupament sostenible ha entrat a formar part de la competència distintiva de les entitats bancàries. Actualment, les cinc entitats bancàries del país destinen a projectes de responsabilitat social corporativa al voltant del 6% dels seus beneficis, una xifra que l'any 2019 ha representat més de 5 milions d'euros.

Des d'Andbank, Juan Luis Garcia Alejo, Director Global Asset Management d'Andbank, comenta que "cada cop és més freqüent que els inversors sol·licitin la incorporació de criteris ambientals i de bon govern en els vehicles d'inversió. Aquesta inversió sostenible no és una tendència de mercats ni una moda fugaç, és una pràctica que ha arribat per quedar-se". Segons García, la introducció de la sostenibilitat en les nostres operacions "és un enfocament que s'haurà d'anar aplicant a la nostra manera de gestionar, anar incorporant criteris extra-financers abans de decidir". En aquest sentit, avançava que "el grup ja està treballant en totes les jurisdiccions a través dels comitès globals d'actius perquè els processos de decisió incorporin tots aquests criteris".

Cargando
No hay anuncios

Com funciona el Sigma Global Sustainable Impact?

El Sigma Global Sustainable Impact (GSI), domiciliat a Luxemburg, és un fons multiactiu mixt que pretén generar un impacte positiu directe -a través de les seves inversions- i un impacte social. El fons es compon d'una cartera d'actius que permet assignar els pesos finals de la cartera a la renda variable, la renda fixa, altres fons i ETF amb un enfocament global. La manera d'aplicar els criteris de sostenibilitat i responsabilitat social en la filosofia del fons és el matís que marca la diferència de la gestió, que es basa en dos motius complementaris: d'una banda, la recerca de les companyies líder en el seu sector en matèria de bon govern corporatiu i de pràctiques sostenibles, i, de l'altra, la "inversió d'impacte", que inverteix en companyies que per la seva activitat generin un impacte mediambiental o social positiu. Com a primer exemple, estaria Microsoft, una companyia que serà negativa en carboni el 2030 i que es distingeix per incidir en tota la seva cadena de valor, per a ajudar proveïdors a complir aquests estàndards. En el cas del segon, s'inclouria la companyia Stora Enso, que està fent deures amb l'ús de l'aigua i les emissions, però que és molt ambiciosa en tots aquests temes.