Economia 04/08/2021

Andorra Recerca i Innovació impulsa un programa per a emprenedors a Boston

L'acord s'ha tancat amb la Richi Childhood Cancer Foundation i es destinaran 10.000 euros per les despeses als guanyadors

ANA
2 min
Els ministres de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la presentació de l'Andorra Recerca i Innovació.

Andorra la VellaUn acord de col·laboració entre la Richi Childhood Cancer Foundation de Boston-MA i l'Andorra Recerca i Innovació (ARI) permetrà als emprenedors d'Andorra participar en un programa de prestigi internacional amb altres emprenedors en innovació en salut d'arreu del món a través de l'ecosistema de Boston.

La participació en el Richi Entrepreneurs Boston Immersion Program té una durada de dues setmanes durant les quals, segons el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, "els beneficiaris podran gaudir d'un seguit d'esdeveniments i formacions que els permetrà connectar-se amb inversors, experts del sector, institucions públiques i privades, i consultors i d'altres actors relacionats". L'objectiu és que puguin conèixer de primera mà les oportunitats existents, les millores que poden incorporar al seu negoci i aprofitar un ambient internacional amb experts del sector de la innovació en salut per establir-hi vincles, ha manifestat Gallardo.

En aquest sentit, el director d'Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons, ha explicat que en el context actual, després de l'impacte de la pandèmia per causa de la Covid-19, amb una població cada cop més envellida i un descens de la natalitat, és "indispensable començar a trobar eines que ens permetin gaudir d'una bona qualitat de vida, les quals també ajudin a promoure una millor salut, pràctiques saludables i innovacions que generin una major eficiència dels nostres recursos".

Al programa podran optar-hi els emprenedors que presentin alguna solució innovadora a reptes actuals en l'àmbit de la salut, el benestar i l'esport. Així, l'empresa guanyadora rebrà una ajuda econòmica de fins a 10.000 euros que es destinarà a: la participació en Richi Entrepeneurs Boston Immersion Program durant dues setmanes; la participació d'un o dos membres de l'equip (normalment càrrecs de responsabilitat: CEO, CTO, CSO); i les despeses del viatge i allotjament.

Per tal de poder participar-hi, les empreses candidates han de demostrar que la seva solució és aplicable a Andorra. A més, aquestes han d'estar establertes al Principat o, en cas contrari, formar part d'un equip de treball amb algun partner andorrà a banda d'estar interessades a explorar l'ecosistema de Boston. En aquest sentit, els sectors d'activitat han d'estar relacionats amb l'àrea de ciències de la vida (Biotech, Medtech, Diagnòstic o Salut Digital). L'empresa hauria de tenir un potencial clar de creixement i una estratègia de protecció intel·lectual definida.

Pel que fa a les aplicacions, poden impactar en diferents àrees com la salut, la qualitat de vida o els esports, entre d'altres. Entre els requisits, també es destaca que la solució desenvolupada ha de comptar ja amb algun prototip o una prova de concepte, i es requereix evidència científica o tecnològica del seu enfocament tècnic. A més, l'equip ha de presentar habilitat en llengua anglesa.

Les candidatures es podran presentar fins al 15 de setembre del 2021, enregistrant-se a través de la plataforma F6S a l'enllaç https://www.f6s.com/andorra-ri-richi-entrepreneurs-2021. En aquesta iniciativa col·laboren Andorra Business, SAAS i ScaleLab.

stats