Economia 03/11/2019

L’arribada de turistes britànics es redueix fins a 6.500 per a la temporada d’hivern

La xifra queda lluny dels 10.000 previstos abans de la fallida de Thomas Cook

T. Navarro
2 min
Estació de Pal. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl turoperador britànic Neilson ja ha venut 5.500 paquets turístics per a la temporada d'hivern i espera poder-ne confirmar 1.000 més de cara a mitjan novembre. Les xifres són inferiors a les previsions fetes amb anterioritat, on es buscava assolir els 10.000 paquets, però, en declaracions a l'ARA Andorra, el responsable de Neilson a Andorra, Iain Archer, ha explicat que les causes de la baixada de l'oferta es deuen a "la disponibilitat de places en avions comercials" i "al preu per plaça en vols regulars".

Des del 2011 Neilson operava amb avions de la britànica Thomas Cook des de l'aeroport de Lleida-Alguaire. No obstant, dues setmanes després de la fallida de l'agència de viatges, Neilson va prendre la decisió de no continuar a la província catalana donat que "no tenia capacitat per acollir vols comercials" amb els que s'han redirigit els turistes per aquest hivern.

Per a aquesta temporada, l'empresa ha escollit l'aeroport de Toulouse-Blagnac redirigint la majoria de viatges a través de dues companyies de vols charter –Jet2lines i Flybe Airlines–, tot i que els trajectes restants s'han contractat a través d'altres companyies. Archer ha recordat que les arribades dels visitants britànics estan programades per als diumenges, uns turistes que han contractat un paquet complet per a set dies.

La incertesa del Brexit

L'assistència a una de les fires més importants del sector, celebrada a Londres la setmana passada, ha fet calibrar al turoperador les conseqüències que podria tenir la sortida del Regne Unit de la zona euro. "Hi ha una manca de confiança en l'economia", explica Archer, i per això "la gent espera fins al darrer minut per fer la reserva". "Andorra compta amb una bona posició quant a la qualitat i el preu i s'adapta a tots els nivells", ha afirmat, per aquest motiu els moviments polítics no han afectat la reputació del país. Amb tot, des del Regne Unit es recomana no viatjar fora de la Unió Europea amb un passaport que pugui caducar en menys de dos mesos. Archer confia que un bon acord entre les dues parts no perjudiqui l'arribada de visitants anglesos durant la temporada d'esquí, ja que perjudicaria els ingressos de totes les parts implicades en el turisme d'hivern.

stats