Economia 07/04/2022

Arriben els transformadors d’última generació a l’ETR de La Gonarda

ARA Andorra
1 min
Els transformadors d’última generació per a l’ETR de La Gonarda.

La MassanaAquesta setmana han arribat a la nova Estació Transformadora i Repartidora de la Gonarda els dos transformadors de potència que donaran servei a l’ETR que ha de garantir el creixement del subministrament elèctric de les Valls del Nord i optimitzar el repartiment del consum elèctric entre les dues valls. Segons informa FEDA per mitjà d'un comunicat, els dos transformadors entraran en servei el 2023, després que s’enllesteixi la infraestructura a finals d'aquest 2022.

Els transformadors, informa la parapública, han estat dissenyats amb la nova normativa europea Ecodesign Tier 2, que garanteix que siguin més respectuosos amb el medi ambient i més eficients. Entre altres, utilitzaran oli èster sintètic, que aporta una major seguretat, sent biodegradable i amb un punt d’inflamació molt més elevat que els olis convencionals minerals.

S’ha previst una il·luminació que passi desapercebuda a l’exterior i una coberta vegetal que doni continuïtat al vessant de la muntanya, mirant de deixar l’ETR integrada. Igual que amb els transformadors, les últimes tecnologies també permetran que la resta dels equipaments elèctrics siguin d’un volum menor i quedin ocults a l’interior de l’edifici.

stats