Economia 06/12/2018

Els assessors fiscals celebren la sortida d’Andorra de la llista grisa

L'AATF diu que aquest fet indica el reconeixement per la transformació del marc jurídic i fiscal per part de la UE

Ara Andorra
2 min
El president de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals d'Andorra (AATF), Joan Oliver, i el tresorer Jean-Michel Rascagneres. / Arxiu ANA

Andorra la VellaL'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals d'Andorra (AATF) ha celebrat aquest dijous la recent consideració de la UE cap Andorra com un país plenament cooperant en matèria fiscal i la seva exclusió de la llista grisa. A més, ha manifestat que aquest fet denota que la UE "reconeix la transformació duta a terme pel país del seu marc jurídic i fiscal" i "avala l'evolució cap a la transparència i l'homologació internacional protagonitzada pel Principat".

Tal com ha confirmat l'associació a través d'un comunicat, aquest fet ha arribat després que s'hagin analitzat els criteris establers pel Consell d'Europa en referència a la transparència fiscal, el marc impositiu i la implementació de mesures contra l'erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (BEPS). Aquesta notícia, juntament amb les declaracions del director general de l'OCDE en assumptes fiscals fetes en la seva recent visita al país, "han d'ajudar a millorar la imatge d'Andorra internacionalment".

D'altra banda, l'AATF ha insistit en la importància de mantenir nivells de pressió fiscal que es moguin dins d'una forquilla d'entre el 22 i el 25%, atès que configuren "un marc fiscal moderat, atractiu i competitiu" i acceptat en l'entorn de la UE i de l'OCDE, que "haurien de contribuir en el futur a l'estímul de l'economia andorrana i jugar com un vector de creixement del país".

Un entorn fiscal moderat i competitiu, sumat a la no existència d'un impost que gravi el patrimoni, ni d'un impost sobre successions o donacions i juntament amb el fet que Andorra "és un país extraordinàriament segur i saludable", haurien de permetre, segons l'AATF, "atreure residències de persones físiques i les seves famílies amb un perfil patrimonial alt", així com "la localització a Andorra d'activitats econòmiques".

stats