Economia 07/02/2022

Augment de les matriculacions, la majoria de vehicles amb benzina i també híbrids

ARA Andorra
1 min
Vehicles en un concessionari. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLes matriculacions de vehicles durant el mes de gener han estat 264, el què suposa una variació percentual positiva del +8,6% respecte al mes de gener de l'any anterior. Les categories 'Camions i camionetes' i 'Altres' tenen variacions negatives, tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística.

Les matriculacions de vehicles dels darrers 12 mesos han estat 4.397, fet que equival a una variació percentual positiva del +20,7% respecte al període anterior, en què es van matricular 3.643 vehicles. En els darrers 12 mesos han tingut variacions positives: 'Turismes' amb un +24,9%, 'Motocicletes i Ciclomotors' amb un +14,2% i 'Camions i Camionetes' amb un +13,3%. Per contra, 'Altres' amb un -6,0% presenta una variació negativa.

Segons el tipus d'energia, aquest mes els vehicles de 'Gasolina' han tingut una variació positiva +11,5%. Per contra, els de 'Gasoil' amb un -38,2% presenten una variació negativa. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n'han matriculat 12, 8 més que el mateix mes de l'any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n'han matriculat 47, 33 més que l'any anterior. Per últim, dels vehicles 'Sense carburant', aquest mes se n'ha matriculat 4, és a dir, 1 menys que al mateix mes de l'any anterior. De fet, el 43,4% de l'augment correspon a vehicles elèctrics, híbrids o que no utilitzen combustible.

stats