Economia 30/06/2020

La Meritxell que ve

Galeries comercials i habitatges de luxe prenen cos a l'emblemàtica artèria comercial del centre del país

Ara
2 min
L'edifici es projecta en aquest solar, vist des de l'av Meritxell

Andorra la VellaL'avinguda Meritxell no escapa als tentacles de les grans corporacions, que veuen l'oportunitat de fer negoci tot instal·lant les seves franquícies en indrets concorreguts. Les marques conegudes que ofereixen els seus productes una al costat de l'altra, no fan sinó uniformar la composició d'una avinguda, assimilant-la a qualsevol altra gran via de qualsevol ciutat del món. No obstant això -el veure-hi oportunitat de negoci- no deixa de ser signe del bon estat de salut del carrer o avinguda en qüestió, en aquest cas, de Meritxell. Així, basars històrics i botigues d'electrònica van desapareixent de l'emblenàtica artèria comercial del país, i deixen pas a les multinacionals i les seves cadenes d'alimentació i de roba.

Aquesta transformació de Meritxell, juntament amb el rentat de cara que van suposar les obres d'embelliment de l'any passat, han revaloritzat l'avinguda. En els propers mesos s'aixecaran tres edificis que canviaran l'orografia del carrer en el seu tram comprès entre la plaça de la Rotonda i el Comú.

El grup Cierco, per mitjà d'Investhotel S.A.U, aixeca un edifici entre el carrer Prat de la Creu -a l'alçada del costat del bar La Fada Ignorant- i l'Avinguda Meritxell. De fet, des dels dos carrers es podrà accedir a l'immoble, que serà d'onze plantes: tres es destinaran a un pàrquing i la resta a una àrea comercial i a habitatges. És previst que els treballs estiguin enllestits a la segona meitat del 2022.

Les obres se centren aquests dies en allò que serà la carcassa de l'edifici, i més endavant s’han de licitar les de la resta de l’immoble. La distribució final de tota la part comercial així com quantes plantes tindrà i quantes es faran servir per a habitatges encara no s’ha revelat. Ara bé, vista la ubicació i segons han revel·lat fonts properes al diari PobleAndorrà, el projecte arquitectònic recull que la zona de l'edifici destinada a habitatges serà de luxe.

El Grup Cierco projecta un macroedifici en aquest solar, vist des del carrer Prat de la Creu

Els altres dos immobles s'aixequen entremig d'un altre 'nouvingut' a l'avinguda, l'edifici 'The Embassy' que combina la venta de joieria amb un projecte de restauració que la pandèmia ha deixat aparcat. A un costat de l'immoble conegut com 'el Diamant' és previst que s'aixequi un edifici que tindrà diverses plantes comercials i en els baixos del qual hi anirà una de les franquícies més conegudes de l'anomenat menjar ràpid, el Viena.

A l'altra banda de l'Embassy', ja entrat al carrer Doctor Molines, s'hi ubicarà un immoble d'habitatges de luxe, de mà de la promotora Everest Exclusive Homes, que segons anuncia a la seva pàgina web, consistirà en 16 apartaments i quatre àtics de luxe.

L'avinguda Meritxell que vindrà
stats