Economia 02/12/2019

Conrad Blanch plega

Durant vint-i-sis anys ha ocupat els càrrecs de conseller delegat, conseller, director de projectes estratègics d'Ensisa i CEO del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí

Agència ANA
2 min
Després de 26 anys a Grandvalira, el muntanyenc deixa la seva tasca professional. / GRANDVALIRA.

Andorra la VellaNascut el 1950 a Barcelona, Conrad Blanch posa punt final a la seva trajectòria professional després de 26 anys a Grandvalira. Blanch va iniciar la seva carrera en l'equip de Grandvalira el gener del 1994 com a director general de Soldeu-el Tarter i l'any 2003 va ser part activa en la constitució de Grandvalira, societat a la qual ha estat conseller delegat durant cinc anys i conseller fins a l'actualitat. El maig del 2017 va passar a combinar els càrrecs de director de projectes estratègics d'Ensisa amb el de CEO del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí. D'aquesta manera, Blanch tanca una etapa professional dedicada a les seves dues grans passions: la neu i la muntanya.

Blanch té el cor dividit entre la seva Catalunya natal i Andorra. De la seva trajectòria com a alpinista destaquen les ascensions a diversos pics dels Pirineus i els Alps, i d'altres serralades com els Andes, l'Himàlaia, Karakòrum o Hindu Kush. Va ser el cap de l'expedició catalana que va conquerir per primera vegada el cim de l'Everest, el 1985. Anys més tard, del 1993 al 1998, va ser president del Centre Excursionista de Catalunya.

Gràcies a la seva feina, Blanc és tota una referència per a Andorra i els Pirineus dins el món de la neu. La seva trajectòria l'avala i és en aquest moment que li arriba el seu comiat, després de deixar enllestit el projecte de la construcció de la plataforma i de l'aparcament de Soldeu.

L'altre gran 'obra' liderada per Blanch ha estat l'organització de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí que es van celebrar de l'11 al 17 de març del 2019, una fita històrica tant a Grandvalira com per a Andorra. Tot un èxit esportiu i mediàtic, el de més prestigi que mai s'ha celebrat a Andorra, que no només ha posicionat Grandvalira entre les millors estacions del panorama internacional, sinó que també marca un abans i un després en la projecció esportiva del Principat cap a l'exterior. Així ho va refermar la Federació Internacional d'Esquí l'estiu passat, quan va concedir a Grandvalira l'organització de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí de l'any 2023.

Blanch ha volgut dedicar unes paraules d'agraïment a Grandvalira per les més de dues dècades de relació: "Ha estat un privilegi i un repte poder contribuir durant 26 anys al desenvolupament i consolidació d'Ensisa i també de Grandvalira. Puc dir que m'emporto el millor de tot: la gran sort que he tingut de compartir aquesta trajectòria professional i personal amb els meus equips i amb les persones que he tingut ocasió de tractar i col·laborar. No és un adeu, és un a reveure, ja que la passió per la neu i la muntanya ben segur que ens donarà l'oportunitat de retrobar-nos". Conrad Blanch ha rebut un reconeixement intern de tota la plantilla i se li ha fet entrega d'un forfet vitalici.

stats