Economia 11/02/2022

Crèdit Andorrà formalitza la compra de Vall Banc

L’operació permet a l’entitat avançar en el compliment dels objectius fixats en el Pla Estratègic 2021-2023

ANA
2 min
D’esquerra a dreta: Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, i Antoni Pintat, president del Consell d’Administració de Crèdit Andorrà.

Andorra la VellaCrèdit Andorrà ha formalitzat l'operació de compra del 100% de Vall Banc, entitat que fins ara era propietat del fons J.C. Flowers & Co. El banc ratifica així l'acord anunciat al mes de setembre i que ja ha rebut l'autorització dels organismes supervisors corresponents com són l'Autoritat Financera Andorrana i la CNMV espanyola. Amb aquesta firma, Vall Banc passa a formar part del Grup Crèdit Andorrà.

Aquesta operació, finançada íntegrament amb fons propis de Crèdit Andorrà, permetrà a l'entitat reforçar les principals magnituds de negoci, és a dir, la rendibilitat i els actius, amb la qual cosa consolida el seu lideratge en el mercat andorrà i accelera la consecució dels objectius previstos en el Pla Estratègic 2021-2023, tant en volum de negoci com en beneficis. L'operació dona com a resultat un grup més fort i sòlid, cosa que incidirà positivament en la capacitat de servei al client i de resposta als reptes de futur.

Xavier Cornella, conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, destaca que «és una operació estratègica que reforça el nostre pla de creixement i que té com a finalitat consolidar el nostre lideratge a Andorra i enfortir el nostre compromís a llarg termini amb el progrés econòmic i social del país. L'especialització de Vall Banc és un valor afegit en l'objectiu de continuar oferint el millor servei possible al client».

Independentment de l'operació de compra, de moment totes dues entitats continuaran operant de manera autònoma a través de les seves oficines i els seus serveis centrals, sense que actualment hi hagi d'haver canvis en el servei al client que ofereix cadascuna. En qualsevol cas, s'informarà puntualment els clients, empleats i accionistes de les novetats rellevants que hagin de tenir lloc.

A conseqüència d'aquesta operació i de la recentment anunciada amb GBS Finanzas Investcapital A.V. a Espanya, i gràcies també al significatiu creixement orgànic del darrer exercici, el volum de negoci del Grup Crèdit Andorrà se situa en els 23.000 milions d'euros. Aquesta xifra representa un increment molt superior a les previsions del Pla Estratègic 2021-2023. Així mateix, l'operació és un impuls rellevant perquè l'entitat assoleixi l'objectiu fixat per al 2023 de generar uns beneficis recurrents de 40 milions d'euros.

Reforç del lideratge a la plaça andorrana

El Grup Crèdit Andorrà reforça el seu lideratge ja consolidat a Andorra incrementant la seva presència en el segment de banca privada, l'àmbit d'especialització de Vall Banc. Tot plegat repercutirà positivament en l'oferta de valor, centrada en l'especialització i la vocació de ser pioners, tant pel que fa a oferta de productes com a tecnologia i transformació digital.

stats