Economia 12/07/2020

Després de la tempesta arriba la calma

Les botigues de l'eix comercial es mostren optimistes amb l'arribada gradual de turistes, tot i la pluja d'aquest cap de setmana

Ara Andorra
1 min
L'avinguda Meritxell, aquest diumenge. / ARA ANDORRA

Andorra la VellaLa Covid-19 potser va aturar els turistes, però no ho farà pas la pluja (i quina pluja la d’aquest cap de setmana!). Què són quatre gotes per a tots aquells visitants que estaven desitjant gaudir de la natura i les compres al Principat? Res. Els carrers de l’eix comercial d’Andorra la Vella es mostraven el cap de setmana animats de gent, la majoria francesos i espanyols, que buscaven les millors rebaixes.

Els comerciants consultats per l’ARA Andorra asseguraven que “veure la gent amunt i avall ens fa respirar una mica tranquils després de tants mesos tancats”. La previsió que feia per a aquest dissabte i diumenge la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) era d’un 55% d’ocupació, una xifra lleugerament més alta que la del cap de setmana anterior. I és que el sector hoteler té l’esperança que el volum de turistes vagi augmentant alhora que van obrint més establiments del país.

“No fem la caixa que fèiem altres anys per aquestes dates però després de tot el que ha passat, jo no em queixo”, afirmava una de les responsables d’una cadena de perfumeria de l’avinguda Meritxell.

Els turistes que hagin visitat el país aquest cap de setmana hauran tingut la sort de viure les tamborinades d’estiu –pluges localment molt fortes però curtes-, tan comunes als Pirineus durant els mesos de juliol i agost. Fins i tot en algunes parròquies ha arribat a caure calamarsa. El Servei Meteorològic d’Andorra han mantingut durant tres dies l’avís groc per tempestes. Val a dir que la inestabilitat atmosfèrica s’estendrà al llarg de la setmana vinent i només pels vols del divendres la climatologia començarà a canviar.

stats