Economia 02/06/2022

El deute d’Andorra s’enfila als 1.286M€, un 42,4% del PIB

Així ho ha manifestat aquest dijous el ministre de Finances, Eric Jover, durant l'acte de cloenda del 20è Fòrum de l'EFA

ARA Andorra
1 min
La façana de l'edifici administratiu del Govern.

Andorra la VellaAndorra acumula un deute que s'enfila fins als 1.286 milions d'euros, una xifra que representa el 42,4% del Producte Interior Brut (PIB) del país. Així ho ha assegurat aquest dijous el ministre de Finances, Eric Jover, durant la cloenda del 20è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), un esdeveniment que s'ha celebrat a l'Sport Hotel Village de Soldeu i que enguany ha girat al voltant dels reptes i tendències actuals del Principat.

El deute registrat està estretament relacionat amb les despeses derivades de la crisi sanitària i amb la davallada d'ingressos que el Govern ha deixat de rebre durant aquests dos anys. De fet, el dèficit previst per cobrir les despeses de la pandèmia va duplicar-se, arribant als 130 milions d'euros, quan inicialment se n'havien previst 65.

També ha tingut una especial incidència el gran nombre d'ajudes socials que s'han atorgat, i continuen atorgant-se, a la població del país amb més necessitat, sigui durant els moments més durs de la crisi o bé durant els mesos posteriors. Cal esmentar, a més, el suport econòmic atorgat a empresaris per al pagament dels lloguers i el normal funcionament dels negocis.

stats