Economia 22/09/2023

Entra en vigor la prohibició als estrangers de comprar immobles a Andorra

El vet es mantindrà fins que s'aprovi la llei que farà pagar un gravamen als forans que adquireixin una propietat al Principat

ARA Andorra
2 min
Anuncis en una immobiliària. / ARXIU

Andorra la VellaA partir d'avui ha quedat prohibit que els estrangers comprin una propietat a Andorra. El vet és temporal ja que la moratòria estarà en vigor només fins que el Consell General aprovi la legislació que posarà un gravamen als forans que adquireixin una propietat al Principat. Els únics estrangers que podran adquirir un habitatge a partir d'ara i fins a nova ordre són aquells que ja havien presentat la petició abans de l'entrada en vigor del vet i el seu cas està en tràmit o aquells que ja havien donat una paga i senyal al propietari i que ho puguin demostrar. La resta d'operacions no s'acceptaran ja a tràmit.

"Davant de l’increment constatat en matèria d’inversió estrangera en immobles, i tenint present la dimensió i els recursos dels quals Andorra disposa i els estàndards de sostenibilitat ambiental que aquest país s’ha compromès a assolir, s’ha vist oportú anar un pas més enllà i treballar, també, perquè la capacitat econòmica d’aquesta inversió estrangera reverteixi directament en l’Estat a través d’un tribut que, en un futur proper, gravarà la inversió estrangera en immobles. Un gravamen que té per objecte obtenir nous recursos públics per al foment de polítiques d’habitatge i de diversificació econòmica.

Aquesta mesura és una de les destacades d’entre diverses iniciatives que el Govern pretén sotmetre a la consideració del Consell General durant el període de sessions que ara comença, amb la finalitat de redefinir i reajustar, amb el màxim consens parlamentari, la inversió estrangera a Andorra, per tal d’adequar-la als nous objectius que han de guiar la política econòmica i de creixement del país.

Mentre no s’assoleix aquesta fita i per evitar un efecte crida dels potencials inversors internacionals en aquest compàs d’espera normatiu que desvirtuï la reflexió que s’està duent a terme, es tramita aquesta Llei, amb l’objectiu de suspendre transitòriament les inversions estrangeres en immobles que tinguin lloc des que s’aprovi, fins que les mesures que s’estan treballant entrin en vigor."

stats