Economia 25/06/2021

Estudi per definir un model de cultiu del cànnabis medicinal

"Pot ser un cultiu clau per a l'economia, i creiem que a Andorra es donen les condicions necessàries per produir-ne de qualitat", avança el director general de l'IRTA

ANA
2 min
Un moment de la signatura, per part del ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Andorra Recerca i Innovació, Jordi Gallardo.

Andorra la VellaAndorra Recerca i Innovació i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han signat aquest divendres un conveni de prestació de serveis de consultoria tècnica amb l'objectiu d'analitzar i definir un model de cultiu i de transformació industrial del cànnabis medicinal a Andorra. Es tracta d'un encàrrec del Govern que té l'objectiu fer una anàlisi d'oportunitats del cultiu d'aquesta planta al Principat i definir-hi un model de cultiu i de transformació industrial, i que sorgeix davant l'interès emergent del cultiu i la transformació industrial del cànnabis per a usos medicinals.

L'IRTA treballa des de fa més de deu anys en diversos projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb el potencial científic i tecnològic de l'ús terapèutic del cànnabis, i aportarà a Andorra Recerca i Innovació i al Govern els seus coneixements, l'experiència i recursos per dur a terme els treballs corresponents. "El cànnabis pot ser un cultiu clau per a l'economia, i creiem que a Andorra es donen les condicions necessàries per produir-ne de qualitat i perquè pugui ser rendible", afirma Josep Usall, director general de l'IRTA.

L'execució dels treballs , informen des d'Andorra Recerca i Innovació a través d'un comunicat, serà d'uns quatre mesos i inclourà un projecte pilot que tingui en compte les accions per definir una estructura bàsica de producció d'extractes de cànnabis medicinal i estudiar-ne la viabilitat del cultiu. També es farà un projecte per definir la infraestructura necessària i s'analitzaran els possibles impactes positius que pugui tenir el cultiu d'aquesta planta en la diversificació agrària i econòmica del Principat, així com l'aparició de nous sectors econòmics. El conveni també inclou dur a terme una proposta de posicionament en treballs de recerca a Andorra amb relació a aquest àmbit. Per últim, es preveu una trobada presencial a Andorra amb cadascun dels grups de treball, així com una jornada de presentació de l'informe de resultats i treballs finals.

En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Andorra Recerca i Innovació, Jordi Gallardo, ha comentat que "la indústria del cànnabis medicinal té un gran creixement internacional i pot oferir oportunitats que permetin desenvolupar un sector d'alt valor afegit a Andorra, la qual cosa contribuirà a la diversificació de l'economia". Així mateix, el ministre ha afegit que "aquest és un dels sectors prioritaris del Govern per estudiar-ne les potencialitats i pot servir de revulsiu per al sector primari del país".

stats