Economia 09/08/2019

La Fiscalia espanyola denuncia que la família Pujol va amagar més fons dels coneguts a Andorra

El diari El Mundo publica un informe del Ministeri Públic que exigeix a diferents entitats bancàries tota la documentació sobre Francesc Robert Ribes, imputat en la causa per blanqueig de capitals, la figura "clau" del cas

Ara Andorra
1 min
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. / ARXIU

Andorra la VellaLa Fiscalia Anticorrupció espanyola ha denunciat al jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional espanyola que la família Pujol ha "amagat" "fons diferents dels coneguts" a Andorra, segons publica aquest divendres el diari El Mundo. El diari publica un informe del Ministeri Públic que exigeix a diferents entitats bancàries andorranes tota la documentació sobre Francesc Robert Ribes, imputat en la causa per blanqueig de capitals, i a qui, segons el rotatiu espanyol, la Fiscalia assenyala com a figura "clau" del cas. La fiscal Belén Suárez ha comunicat al jutge que Jordi Pujol Ferrusola "és o ha estat titular de fons diferents als que ja es coneixen" a Andorra i figura com a titular en cinc comptes on també apareix Robert Ribes, exdirector de la televisió andorrana, i també Antoni Zorzano.

A més, segons informa l'ACN, diu haver trobat nous moviments de diners i transferències entre comptes bancaris de Robert Ribes "sense que consti cap raó". La Fiscalia ha sol·licitat "instruccions proporcionades pel client present en el sistema informàtic de l'entitat", "el registre de firmes autoritzades" i "direccions i telèfons a disposició per contactar el client o a tercers en la seva absència". La investigació judicial contra la família de l'expresident de la Generalitat es preveu que finalitzi el pròxim mes de setembre.

stats