Economia 06/10/2021

El Govern col·loca 175 milions d'euros de deute a través d'una emissió internacional a privats

ARA Andorra
1 min
El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.

Andorra la VellaEl Govern ha col·locat un total de 175.000.000 euros de deute a través d'una emissió internacional a empreses privades. Ho ha informat aquesta tarda durant la roda de premsa posterior al consell de ministres el titular de la cartera de Finances i portaveu, Eric Jover, qui ha notificat que l'operació es va realitzar aquest dimarts i s'emmarca en el programa d'emissió de deute públic per un import màxim d'1.200.000 euros.

Jover ha destacat que un dels punts rellevants de l'operació ha estat l'allargament del venciment, que se situa en 20 anys, tot destacant que "és la primera vegada que s'assoleix a Andorra aquest terme" i que "això ens dona molta resiliència financera al país". A més, ha puntualitzat que tot i haver incrementat el termini de durada de l'emissió "hem mantingut el tipus d'interès en l'1,75%". El minsitre també ha apuntat que el país que més ha recepcionat l'emissió de deute públic ha estat França.

stats