Economia 05/06/2020

El Grup Andbank adquireix Degroof Petercam Spain

L'entitat es consolida com una referència al sector de la banca privada a Espanya

Ana
2 min
La seu social d'Andbank. / ANDBANK

Escaldes-EngordanyAndbank España ha adquirit el 100% de les accions de Bank Degroof Petercam Spain SA després de l'acord signat entre les dues entitats. Així, Andbank es consolida com una gran multinacional andorrana i la més activa en la seva aposta per créixer en l'exterior, segons declara l'entitat en un comunicat. A més, indica que destaca per la seva obstinació permanent per continuar generant valor per als seus accionistes i per al Principat mitjançant el desenvolupament d'un model de negoci competitiu, un equip professional i un posicionament pioner en l'àmbit tecnològic.

Amb oficines a Madrid, Barcelona, València i Bilbao, Bank Degroof Petercam Spain SA consta d'un equip de 59 persones i les seves principals activitats són la banca privada i la gestió de patrimonis. L'entitat ha estat present a Espanya des de l'any 2000 a través de l'adquisició de PrivatBank, que posteriorement es va convertir en Bank Degroof Petercam Spain SA. Pel que fa a Andbank Espanya és una de les principals referències en el sector de la banca privada a Espanya amb un volum de negoci de prop de 10.600 milions d'euros, una xarxa de 19 centres de banca privada, 129 banquers, 105 agents financers i 60 contractes amb ESI. Amb aquest acord, el seu volum de negoci serà de 12.000 milions d'euros.

Segons Bruno Colmant, CEO de Degroof Petercam, aquesta decisió aporta més valor afegit a tores les parts involucrades. "Per al seu desenvolupament futur, la nostra filial espanyola mancava de la massa crítica que aconseguirà ara unint forces amb Andbank Espanya", ha comentat Colmant, qui ha afegit que l'entitat passa a bones mans i ha volgut agrair la feina de tot l'equip. D'altra banda, pel president del Grup Andbank, Manel Cerqueda, aquesta operació "ens posiciona com un actor rellevant en el procés de concentració del sector de la banca privada a Espanya" i afegeix que "permet incorporar talent".

L'activitat de gestió institucional d'actius de la sucursal espanyola de Degroof Petercam Asset Management, amb seu a Madrid, no forma part de la transacció i mantindrà la seva activitat com fins ara, segons explica el comunicat. Finalment, pel que fa a la transacció, Arcano Partners i Degroof Petercam Corporate Finance SA han actuat com a assessors financers de Degroof Petercam i Cliffofd Chance ho ha fet com a assessor legal. Per la seva banda, Andbandk ha estat assessorat per EY i Pinset Masons.

stats