Economia 13/07/2022

Interior amplia les quotes d'estiu davant les queixes del sector hoteler

El Govern aprova un augment de 300 autoritzacions de treball

L. G.
1 min
Cues a Immigració i Treball, en una imatge recent.

Andorra la VellaEl ministeri d'Interior ha ampliat en 300 autoritzacions les quotes d'estiu en resposta a les queixes transmeses per part del sector hoteler i la restauració, qui exposava que la manca de regulació dels permisos havia provocat que les petites empreses es quedessin sense contractacions.

Tal com ha explicat el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, es tracta de la segona ampliació que fa l'executiu. Amb la quota inicial s'oferien 700 autoritzacions (650 autoritzacions d'immigració temporal i 50 de treball temporal fronterer). En segon terme, Govern va ampliar la quota amb 300 autoritzacions més. També ha aclarit que, en el cas que fos necessari, no destacarten un nou increment del volum de les quotes.

De cara a noves ampliacions, el ministre portaveu ha afirmat que "ens anirem adequant a les necessitats del treball", recordant que, si es dona el cas, primer es prioritzaran les persones inscrites al Servei d'Ocupació i, "en cas de no tenir mà d'obra suficient i que hi hagi una demanda important del teixit econòmic, l'anirem cobrint de manera progressiva". "És la primera vegada que obrim quotes a l'estiu i preferim actuar amb certa prudència", ha afegit.

De la mateixa manera que en les autoritzacions atorgades a l'empara de les quotes del reglament del 18 de maig, els permisos pertanyents a aquesta ampliació tindran una vigència fins al 31 d'octubre del 2022. El termini de presentació de sol·licituds s'acabarà el 15 de setembre d'enguany.

stats