Economia 02/10/2019

Isidre Gavín afirma que la marxa de Neilson generaria un impacte negatiu en el turisme a Andorra

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat reconeix les "dificultats" del turoperador per trobar una alternativa que li permeti suplir els avions que contractava a Thomas Cook

Ara Andorra
2 min
L'aeroport de Lleida-Alguaire amb avions contractats pel turoperador Neilson/ OLI SCARFF / AFP

Andorra la VellaEl govern de la Generalitat de Catalunya dona pràcticament per fet que el turoperador Neilson deixarà d'operar aquesta temporada d'hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha reconegut les "dificultats" del turoperador per trobar una alternativa que li permeti suplir els avions que contractava a Thomas Cook, després de la fallida d'aquesta companyia. Gavín afirma que la marxa del turoperador de l'aeroport Lleida-Alguaire generaria un impacte negatiu en el turisme d'Andorra, si s'acaba confirmant.

Gavín considera que, en cas de confirmar-se, la decisió de la marxa de Neilson de l'aeroport lleidatà tindria un "impacte negatiu en el turisme a Andorra però baix a les comarques de Lleida" i "insignificant" pel que fa a l'aeroport lleidatà, davant la seva aposta com a plataforma industrial aeronàutica. En aquest sentit, el govern català ha tancat un acord amb una "important" aerolínia europea que estacionarà els seus avions a Lleida-Alguaire per fer-hi reparacions i manteniment. Gavín ha reconegut que Neilson "estaria trobant dificultats per trobar proveïdors d'aeronaus alternatius" a Thomas Cook, motiu pel qual el turoperador britànic "estaria intentant reorganitzar el seu model de negoci per operar no tant amb vols xàrters sinó amb vols ja existents". Això suposaria que Lleida-Alguaire podria perdre l'activitat de Neilson aquest mateix hivern, segons ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, després de la reunió de la Taula estratègica de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Actualment, Neilson només ofereix a través del seu web paquets turístics per anar a esquiar al Pirineu andorrà a través de l'aeroport de Tolosa.

A principis d'agost, la Generalitat de Catalunya va anunciar la renovació de l'acord amb Neilson amb el qual el turoperador seguiria portant esquiadors britànics al Pirineu a través de Lleida-Alguaire aquesta temporada d'hivern. La previsió de Nielson era posar a la venda 10.000 paquets turístics per anar, sobretot, a les pistes d'Andorra i, en menor mesura, a Baqueira Beret. Però la fallida de la companyia Thomas Cook ha obligat Neilson a replantejar la seva oferta de neu al Pirineu, ja que Thomas Cook aportava un 70% dels avions amb què Neilson transportava els seus clients. Tot i això, Gavín ha garantit que Lleida-Alguaire mantindrà aquesta activitat de turisme de neu el pròxim hivern amb el turoperador suec Quatility Travel, que "és el turoperador que més esquiadors porta a la Vall d'Aran", tot i que molts opten per Andorra. En concret, transporta uns 4.000 passatgers durant la temporada d'hivern que es tradueixen en "un miler de pernoctacions a la Vall d'Aran".

Manteniment i reparacions

En aquesta aposta de l'aeroport lleidatà com a plataforma industrial aeronàutica, Isidre Gavín ha anunciat que el govern de la Generalitat ha tancat un acord amb una "important" aerolínia europea que preveu utilitzar les instal·lacions de Lleida-Alguaire per estacionar i fer manteniment i reparacions als seus avions. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat no n'ha volgut avançar el nom a l'espera que sigui la mateixa companyia qui faci l'anunci en els pròxims dies.

stats