Economia 03/05/2021

L'IPC avançat de l'abril se situa al 0,8%

En cas de confirmar-se, s’estabilitzaria respecte a l'índex avaluat al mes de març

ANA ECONOMIA
1 min
La fruita d'un supermercat.

Andorra la VellaLa variació interanual estimada de l’IPC al mes d’abril és del 0,8%, segons el càlcul de l’indicador avançat fet públic aquest dilluns pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, s’estabilitzaria respecte a l'índex avaluat al mes de març (0,8%).

Pel que fa als països veïns, cal destacar que l’IPC avançat d’Espanya per a aquest mes d'abril se situa al 2,2% i, en cas de confirmar-se, augmentaria nou dècimes respecte a la variació registrada al mes de març. Pel que fa a l'índex de França, se situa a l'1,3%. En cas de confirmar-se augmentaria dues dècimes respecte a la variació registrada al mes de març.

Cal recordar que l'IPC avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea. S'obté seguint la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l’IPC, amb la diferència que aquest indicador avançat suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 92% aproximat dels preus d’abril entrats. I per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

stats