Economia 13/12/2017

L'executiu adjudica la darrera fase de l'eixample de la CG3 per 1,4 milions d'euros

El programa Renova rep 241 sol·licituds el 2017 i arriba a les 1.000 des de la seva creació

Ana
2 min
El tram adjudicat va del Serrat a la rotonda de les Salines. / D. R. (ANA)

Andorra la VellaEl Govern ha adjudicat la darrera fase de les obres d'eixample de la CG3 a Ordino, que fan referència al tram entre la rotonda de les Salines i el riu Rialb, sota el nucli del Serrat. Igual que en la resta de trams, la calçada tindrà dos carrils de circulació i vorals per a vianants i per a ciclistes. Els treballs tenen un cost d'1.449.632 euros i es preveu que s'allarguin durant gairebé un any i cinc mesos. Es tracta de la novena inversió feta en aquesta via, que completarà la reforma entre la Cortinada i el Serrat.

D'altra banda, aquest dimecres també s'han adjudicat les millores dels refugis de Fontverd i Cabana Sorda, que tenen per objectiu optimitzar el seu espai i millorar la seva eficiència energètica. Les obres s'emmarquen dins del projecte de millora de tots els refugis lliures del país i tenen un cost de 117.385 euros. La previsió és que les modificacions als dos refugis estiguin enllestides el 30 de juny del 2018.

Un total de 241 sol·licituds per al programa Renova

El ministre portaveu, Jordi Cinca, també ha informat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que el programa Renova, d'ajudes per millorar l'eficiència energètica dels edificis, ha rebut enguany un total de 241 sol·licituds, a manca de dos dies per finalitzar el termini. La convocatòria 2017 compta amb una partida prevista d’1,5 milions d’euros per a subvencions i una dotació disponible de 14.273.947,60 euros per a avals de préstecs.

Des que va néixer l'any 2011, el programa ja ha arribat a les 1.000 sol·licituds, que han rebut ajudes que oscil·len entre el 5 i el 30% de l'import dels projectes. Pel que fa a la seva tipologia, el 78% fan referència a millores d’eficiència energètica, el 7% a la implantació d’energies renovables, i el 8% a la combinació d’actuacions d’energies renovables i d’eficiència energètica. Cinca ha conclòs que, veient la bona acollida, aquest programa tindrà continuïtat.

stats