Economia 10/01/2019

De Massachusetts a l'aula d'Andorra

Cinc joves del MIT donen classes de ciències en anglès a estudiants de batxillerat del país

C. G.
1 min
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el conseller delegat de Vall Banc, Michael Christner, presenten el Misti 2019. / C. G (ANA)

Andorra la VellaCinc alumnes del Massachusetts Institute of Technology (MIT) ja són a Andorra per donar classes de ciències en anglès a alumnes del país: el de batxillerat del sistema educatiu andorrà, el Sant Ermengol, el col·legi Maria Moliner, el Lycée Comte de Foix i el Centre de Formació Professional d'Aixovall. És el segon any que Andorra participa en aquest programa, anomenat Teaching Lab de Misti (MIT International Science Technology Initiatives), on també hi estan adherits una vintena de països d'arreu del món.

Aquest programa permet "millorar les competències lingüístiques en anglès", millorar el seu nivell en ciències i "plantar una llavor per generar vocacions científiques" entre els joves del país, ha defensat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. A la vegada, els cinc professors-alumnes del MIT també aprenen de la cultura i realitat andorrana ja que s'allotgen amb famílies del país.

El Misti està subvencionat en la seva totalitat per Vall Banc, que aporta 12.000 euros. El seu conseller delegat, Michael Christner, ha defensat que és "una innovació a llarg termini per a Andorra" perquè permet despertar "inquietuds tecnològiques".

Trobada d'investigadors a Andorra

L'estada dels professors del MIT serà d'unes setmanes. Durant aquesta setmana, participaran en la trobada d'investigadors del MIT, que tindrà lloc a Andorra del 14 al 18 de gener, i que està associat al projecte d'Smart Country en el qual està adherit Andorra. S'hi faran diversos 'worhshops' de manera que els joves podran veure "la recerca que s'està desenvolupant a Andorra associada amb aquest concepte", ha informat Jové.

stats