Economia 26/02/2018

Roba impresa en 3D

Fashion 4.0 rep el premi segell de qualitat ACTinn pel seu projecte d'apropar a la societat l'ús de les últimes tecnologies aplicades al sector tèxtil

B. N.
2 min
Pere Montes de Oca, director de Gamma Managament; Jean-Marc Coulon, director general de Soc Creatiu; Albert Moles, president d'ACTinn; Sandra Thuard, directora de Commit, i François Ruiz, director d'Andorsoft, durant el lliurament del premi. / B. N.

Escaldes-EngordanyFashion 4.0 ha rebut aquest dilluns el premi segell de qualitat ACTinn, el clúster d'innovació i noves tecnologies d'Andorra. L'objectiu de Fashion 4.0 és apropar a la societat l'ús de les últimes tecnologies aplicades al sector tèxtil. Entre elles la impressió 3D que permetrà fer vestits a mida i que pot canviar completament la manera com consumim roba avui, a més d'unir la perspectiva d'una economia més sostenible al consum de moda, aprofitant la irrupció d’aquesta nova tecnologia. La dotació del premi és de 5.000 euros que seran invertits en la compra d'una talladora làser.

El grup de treball Fashion 4.0 està format per quatre membres fundadors d'ACTinn: Sandra Thuard (sòcia directora de Commit), Jean-Marc Coulon (conseller delegat de Soc Creatiu), Pere Montes de Oca (soci director de Gamma) i François Ruiz (director d'Andorsoft). Ben aviat disposaran d'un local a Escaldes-Engordany, que serà el primer Fab lab d'Andorra. Un Fab lab (acrònim de l'anglès Fabrication Laboratory) és un espai de producció d’objectes físics a escala personal o local que agrupa màquines controlades per ordinadors.

Els Fab labs són uns espais d'experimentació en el camp de la producció que s'integren dins dels contextos locals on se situen. Per tant, hi ha una gran diversitat entre els objectius, projectes i realitzacions, models de negoci i articulacions locals segons cada Fab lab. Els laboratoris de fabricació digital obren el camí a la fabricació personal i a la individualització de la producció.

En el Fab Lab s'organitzaran també tallers i cursos impartits per empresaris, emprenedors i estudiants per tal de descobrir les nombroses possibilitats que ofereix la tecnologia. A més, Fashion 4.0 vol contribuir al desenvolupament socioeconòmic d'Andorra amb la creació de treball, d'un centre de formació, però també de renovació de l'oferta comercial andorrana, concretament en l'àmbit de la moda i dels seus derivats. Si es compleixen els terminis previstos, les primeres creacions de moda es podran veure a principis de l'any vinent.

stats