Economia 18/09/2021

El producte andorrà llueix a Occitània

La marca Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra participa al saló ‘Les Pyrénéennes 2021’

ANA
2 min
Un moment del concurs de mascles de raça bruna en una edició passada. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha visitat aquest dissabte els productors locals que participen per primera vegada a la fira agrària i ramadera ‘Les Pyrénéennes’ que se celebra a la vila de Saint Gaudens de la regió d’Occitània des d’aquest dijous 16 de setembre i fins el diumenge 19. Els productors locals, adherits a la marca Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra, estan acompanyats a la fira per part del Departament d’Agricultura i reben el suport d’Andorra Turisme.

Rossell ha destacat que la fira permet que “els productors andorrans actuïn com a ambaixadors turístics d’Andorra donant a conèixer, encara més l’oferta alimentària, de natura, cultura, lleure i allotjament turístic al país”. La fira agrària i ramadera, que se celebra cada 3 anys, és la més important del sud de França i atreu un important volum de visitants d’arreu del territori francès. Durant l’esdeveniment té lloc el concurs nacional de les races de bestiar boví Blonde d’Aquitaine i Gasconne des Pyrénées.

La participació dels productors andorrans s’ha dut a terme en el marc de les accions previstes al diàleg de cooperació franco-andorrà establert entre el Govern i la Regió d’Occitània per impulsar l’economia verda i la sostenibilitat. A més, la fira també permet donar valor als productes artesans del país, línia estratègica marcada pel Ministeri.

A la fira s’hi exposen diversos productes alimentaris i artesanals que es produeixen al país, com ara la carn de boví, oví i equí que es produeix sota els segells de carn de qualitat controlada d’Andorra i la IGP Carn d’Andorra; mels; els productes cosmètics a base d’herbes naturals; la ratafia i els productes tèxtils que s’elaboren a partir de la llana que s’obté quan es fa la xulla de les ovelles andorranes.

stats