Economia 13/09/2022

Els propietaris de terres demanen sondejar les necessitats de la població després de la limitació per edificar

Expliquen que no només és necessari frenar l'especulació sinó veure què necessita la gent per construir espais que millorin les condicions de vida dels andorrans

ARA Andorra
1 min
Josep Duró.

Andorra la VellaJosep Duró, el president de l'Associació de Propietaris de Terres d'Andorra, valora positivament el fet que Govern limiti la concessió de llicències d'edificació durant un any mentre els comuns fan estudis de capacitat màxima de cada parròquia, ja que la mesura va en la mateixa línia de les declaracions que va fer a RTVA sobre una explosió demogràfica, assegurant que podia haver-hi un caos important si no es posava remei a la situació. Segons va exposar ahir Espot, les llicències d'edificació quedaran condicionades a l'obtenció d'un informe favorable per part dels ministeris competents en Urbanisme i Medi Ambient.

Duró considera que aquesta mesura contribueix a frenar l'especulació i a preservar l'ambient natural d'Andorra, un dels principals atractius del país. Tot i això, demana que es faci un estudi de les necessitats de la població. Segons explica, no només era necessari posar un límit a l'edificabilitat per les raons esmentades, sinó que també és necessari preguntar a la gent què necessita per tal que la construcció d'edificis contribueixi a millorar les condicions de vida dels andorrans. És conscient, segons afirma, que queda poc temps perquè se celebrin les eleccions, fent referència a la naturalesa de la decisió, però assevera que la mesura és un bon principi per continuar treballant.

stats