Economia 03/11/2020

El PS demana la regulació que empara la prescripció del teletreball

Els socialdemòcrates alerten que tant sindicats com patronal ja han posat sobre la taula la necessitat de regular aquesta modalitat laboral

Ara Andorra
1 min
Carles Sánchez, al seu escó del Consell General. / E. COMELLAS (C. G.)

Andorra la VellaEl conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Carles Sánchez, vol saber a quina legislació específica s'acull la modalitat de teletreball prescrita en el decret del Govern, informa aquest dimarts el PS en un comunicat. Amb aquest objectiu, Sánchez ha tramitat una pregunta urgent aquest migdia, on recorda que el mateix decret del 28 d'octubre, al seu article 6.1, especifica que "es prescriu la modalitat del teletreball sempre que la tipologia de l'activitat no requereixi la presència física del professional i tenint en compte l'article 30.6 de la Llei 31/2018, del 6 de desembre, de relacions laborals".

Sánchez alerta que "tant sindicats com patronal ja han alertat de la necessitat de regular la modalitat de teletreball”. En aquest sentit, el PS ha volgut remacar que l'experiència d'aquests últims mesos, les declaracions i les actuacions del Govern semblen confirmar, a l'entendre dels socialdemòcrates, que el teletreball "ha vingut per quedar-se" i és urgent desenvolupar el marc legal que aprofiti els avantatges de treballar en remot sense restar drets laborals als treballadors.

Cal recordar que l'executiu va signar aquest mes d'octubre passat la declaració conjunta de la ministerial de Ciència, Tecnologia i Innovació de la Cimera Iberoamericana en què es recollia, en un dels seus punts, la necessitat de regular el teletreball, sobretot arran del context de pandèmia en què els països de la regió estan immersos.

stats