Economia 15/09/2022

Saetde vol explotar el pic de Maià i fer un parc natural a Pessons

La societat ha sol·licitat que se li allargui la cessió actual 14 anys més per compensar les pèrdues per la pandèmia

L. G.
2 min
Excursionistes a Pessons. / GRANDVALIRA

EncampLa societat que explota els dominis esquiables d'Encamp i el Pas de la Casa, Saetde, demana poder explotar el pic de Maià i crear un parc natural a Pessons, en el cas que se li renovi la concessió adminsitrativa de les pistes d'esquí per un termini de 50 anys. Així es desprèn de la proposta presentada al comú d'Encamp i que els cònsols, Laura Mas i Jean Michel Rascagnères, han desgranat aquest dimarts en roda de premsa.

D'aquesta manera, han explicat que el text "esquemàtic" també inclou un aspecte mediambiental en relació amb la part baixa del domini d'Encamp, la qual, tal com ha asseverat Rascagnères, "acabarà sent més una piscina que una estació d'esquí" i inversions al Pas de la Casa. Unes accions que han estat molt ben rebudes per la corporació i que han propiciat la tirada endavant del tràmit perquè es puguin presentar més empreses a través de la modalitat de competències de projectes. "El futur de la parròquia i del Pas de la Casa està lligat a la concessió i serà el nou motor d'Encamp", ha dit Mas.

Quant a l'actual termini de cessió dels dominis esquiables, la cònsol ha exposat que ja es disposen dels resultats de l'estudi que va demanar el comú en referència a la indemnització que la nova societat adjudicatària hauria de pagar a Saetde pels disset anys de gestió que els manquen, sempre en el cas que no s'acabi atorgant a la mateixa societat. D'aquesta manera, ha desvelat que l'import s'eleva a més de cent milions d'euros.

Tanmateix, Mas ha anunciat que, tal com es va anunciar des de Ski Andorra, la societat va presentar fa una setmana, aproximadament, una sol·licitud per allargar la concessió de les pistes acollint-se a la disposició addicional de la Llei del pressupost per a l'exercici del 2022, que introdueix la possibilitat d'augmentar el termini de les concessions administratives en un 20% per establir una compensació davant les pèrdues sofertes a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus. Tot i que la societat demanava ampliar la cessió per disset anys més, el període supera el límit marcat pel Govern i finalment, si s'acaba aprovant per part del comú, seria de catorze anys.

stats