Economia 18/07/2020

Standard & Poor's valora positivament el procés d'adhesió a l'FMI

L'agència reafirma la qualificació d'Andorra en 'BBB/A-2' i manté la perspectiva estable del país

Ana
1 min
Imatge d'arxiu de l'agència Standard & Poor's. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'agència de qualificació Standard & Poor's reafirma la qualificació d'Andorra en 'BBB/A-2' i manté la perspectiva estable del país, considerant els efectes positius dels avenços en l'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) en el marc de la crisi de la Covid-19. Standard & Poor's ressalta el procés iniciat pel Principat per adherir-se a l'FMI, un fet que podria suposar una millora en el ràting del país, segons indica l'agència, la qual també destaca la voluntat d'assolir l'acord d'associació amb la Unió Europea. Ambdós elements es consideren claus per augmentar la qualificació, tenint en compte que implicarien un increment de la capacitat de resiliència del país davant possibles crisis finances i una reducció dels riscos, així com una millora en la qualitat, transparència i homologació de les dades estadístiques.

A través d'un comunicat, el Govern explica que l'agència de qualificació posa en relleu la bona gestió fiscal que s'ha fet des d'Andorra al llarg dels últims anys i que permet afrontar amb majors garanties la situació causada per la pandèmia de la Covid-19. A més, Standard & Poor's subratlla la capacitat del sistema de salut andorrà per gestionar la crisi sanitària, remarcant l'estudi poblacional d'anticossos amb el doble cribratge que s'ha dut a terme.

D'altra banda, l'agència també emfatitza que Andorra manté un bon accés al mercat de finançament i ho exemplifica en la resolució corresponent a la subhasta d'emissió dels 125 milions d'euros de deute públic en bons solidaris. Finalment, valora positivament que el Govern conservi entre les seves prioritats l'obertura econòmica, la consolidació del model fiscal i la regulació del sector financer per adaptar-se als estàndards internacionals.

stats