Economia 08/06/2022

Superàvit de prop de 2 milions a Escaldes el 2021

L'endeutament se situa als volts del 25% amb 8,8 milions d'euros

L. G. (ANA)
2 min
La sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany d'aquest dimecres.

Escaldes-EngordanyEl comú d'Escaldes-Engordany ha tancat el 2021 amb un superàvit de gairebé dos milions d'euros, concretament 1.942.893 euros. Ho ha manifestat aquest dimecres durant la sessió de consell de comú el cònsol menor i conseller de Finances, Administració i Compres, Joaquim Dolsa, qui ha donat el detall sobre l'execució del pressupost al llarg de l'exercici anterior, assenyalant que a 31 de desembre del 2021 la corporació havia liquidat prop de 25 milions en concepte de despeses i aproximadament 27 milions en relació amb els ingressos. En referència a l'endeutament, Dolsa ha exposat que se situa en 8,8 milions, el que suposa un 28,46%, "un percentatge que queda molt lluny del límit establert per la llei de finances comunals. En aquest sentit, ha donat gràcies per "la bona salut de les finances comunals" i pel fet de no haver hagut de recórrer al romanent de tresoreria, que es troben per sobre dels vint milions d'euros, ni a la demanda de nous préstecs.

Des de la minoria de Demòcrates, el conseller Jordi Vilanova ha retret que durant el 2021 només s'hagi executat un quart de la inversió prevista, més de dotze milions, tot indicant que el ritme "és fluix". En la mateixa línia, el conseller de la formació comunal taronja, Miquel Aleix, ha assenyalat que tenint en compte que "s'acumularan moltes construccions a finals de mandat", consideren que la gestió de la majoria "no correspon a l'eficiència". "Si molts dels projectes s'haguessin dut a terme a l'inici del mandat, la ciutadania n'hauria gaudit molt abans, com per exemple amb la llar de jubilats", ha dit.

En resposta, Dolsa ha exposat que, tot i que els hagués agradat executar les inversions abans, "no vivim en un món idíl·lic i perfecte i hem de seguir les normes de contractació pública". A més, ha apuntat que s'ha aprovat la reconducció de quatre milions d'euros al pressupost del 2022 per acabar d'enllestir les inversions plantejades que no es van poder dur a terme l'any passat.

D'altra banda, durant la sessió de consell de comú també s'ha donat llum verd a tres suplements de crèdit a la partida del pressupost. Concretament, corresponen a 85.000 per a la recuperació del festival de Jazz de la parròquia, 3.900 euros per la compra d'una micro excavadora pel departament de Medi Ambient i 69.000 euros per subministrar maquinària pels aparcaments. Tots tres suplements seran finançats amb el romanent de tresoreria.

stats