Economia 21/11/2019

La xarxa d'empreses inclusives s'amplia a 27

Amb les darreres adhesions s'ofereixen fins a 29 llocs de treball

M. P.
2 min
D'esquerra a dreta: el representant d'Alta Riba Distribució, Josep Manzano; el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el representant d'Ilunion Bugaderia Industrial, Francesc Millaret, després de la signatura del conveni. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEls representants de les empreses Ilunion Bugaderia Industrial i Alta Riba Distribució han formalitzat aquest dijous la signatura del conveni d'adhesió a la xarxa d'empreses inclusives, un projecte que, tal com ha recordat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, té com a finalitat facilitar el dret al treball de les persones amb discapacitat dins del mercat laboral ordinari amb l'objectiu d'assegurar la igualtat d'oportunitats. Amb aquestes adhesions, a les quals també s'hi han sumat les empreses Infinity Immobiliaris i el Centre de Serveis Assitencials Salita, la xarxa compta amb la participació de 27 empreses que ofereixen fins a 29 llocs de treball.

Gallardo ha recordat que l'executiu atorga un distintiu d'empresa inclusiva a totes les societats que s'hi adhereixen i "posa a la seva disposició diferents serveis de suport a la inclusió laboral", com per exemple l'orientació especialitzada de les persones amb discapacitat; l'acompanyament a l'empresa els moments previs a la incorporació; el seguiment de la contractació; la possibilitat de rebre la col·laboració d'un preparador laboral, i l'assessorament tècnic, en cas de ser necessari, envers l'accessibilitat d'espais o la compra de productes de suport.

El representant d'Alta Riba Distribució, Josep Manzano, ha destacat els èxits que està assolint el projecte i, actes com el d'aquest dijous, "en són una mostra". També ha incidit en què totes les persones tenen cabuda en l'àmbit laboral "i el grup Pyrénées és un ferm defensor de la implementació real de polítiques d'igualtat". La societat ha incorporat una persona que donarà suport a la zona d'alimentació del centre comercial Pyrénées del Pas de la Casa. "La persona ha estat contractada amb igualtat de condicions que qualsevol altra, amb una jornada laboral completa i un salari molt superior al mínim interprofessional", ha dit, afegint que la nova incorporació esdevé "un exemple de treball en equip i d'esforç".

Per la seva banda, el representant d'Ilunion Bugaderia Industrial, Francesc Millaret, ha posat en relleu que actualment l'empresa compta amb tres treballadors i, un d'ells, pateix una discapacitat. Les tasques que duu a terme el treballador des de fa un any són de conductor i repartidor amb una jornada de vuit hores diàries.

Gallardo ha indicat que aquestes contractacions "demostren una veritable sensibilització i implicació" per part de les empreses del país i, des de l'executiu, "estem convençuts que amb la consolidació dels convenis", Andorra arribarà a ser "una societat més inclusiva envers aquelles persones amb més dificultat en l'accés al mercat de treball". Per tant, aquest és un "dels reptes que afrontem actualment". Així doncs, el ministre ha refermat el compromís de treball per seguir en aquesta línia i ha avançat que, a hores d'ara, "s'està en procés de tancar acords amb dues empreses més". També ha posat en relleu que és necessari donar visibilitat al projecte, fer-ne difusió i "convèncer que hi ha barreres que s'han de trencar".

Per finalitzar, Manzano ha afegit que, tot i que les empreses han de donar exemple en aquest sentit, també pertoca a les organitzacions empresarials fer arribar aquest missatge a la resta de societats.

stats