Gastronomia21/02/2022

Empedrat a l'estil d'un ceviche

El cuiner Oriol Sabé proposa preparar-lo com una bona amanida fresca

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, ens proposa una recepta que defineix com una barreja entre els ceviches i els empedrats tradicionals.

Ingredients per a 4 persones 

  • Tomàquets madurs
  • 2 llimes
  • Fonoll
  • Ceba tendra
  • Coriandre
  • Api
  • Mongetes del ganxet bullides
  • Bacallà a daus
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Maduixes
  • Daus d’alvocat
  • Sal
  • All
  • Tabasco
  • Cristalls de sal
Cargando
No hay anuncios

Elaboració 

  1. Comenceu pelant els tomàquets madurs. Si no estan madurs, podeu escaldar-los (posar-los trenta segons en una cassola amb aigua bullent) per poder separar-ne la pell fàcilment.
  2. Traieu el suc de dues llimes i reserveu-lo.
  3. Feu un batut que es convertirà en la llet de tigre habitual dels ceviches. Al got de la batedora poseu-hi el tomàquet tallat, uns grans d’all també tallats, una branca d’api, una mica de sal i el suc de les llimes. Bateu-ho fins que quedi ben fi.
  4. Al plat, primer poseu-hi la salsa que acabeu de fer. Tot seguit els talls de bacallà dessalat, després l’alvocat, unes maduixes tallades per la meitat, les mongetes del ganxet i una mica de ceba tendra i de fonoll (de la part del bulb), tallat finament.
  5. I, per acabar, amaniu l’amanida fresca que acabeu de fer. Primer poseu-hi una mica de pebre negre, acabat de moldre. Després la pell de llima ratllada, un picant –gotetes de tabasco, distribuïdes per tot el plat–, el coriandre ben picat i uns cristalls de sal.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!